Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Google Drive: het complete overzicht

Google Drive krijgt Material Design-ontwerp: zo ziet het er uit
Redactie

Sinds de lancering van Google Drive bestaat de online office-dienst Google Docs niet meer. Deze dienst is geïntegreerd in de clouddienst, dat dient als een online USB-stick waar je al je bestanden op kunt bewaren. In Google Drive heb je de mogelijkheid om documenten te bekijken zoals een tekstdocument, spreadsheet, formulier of presentatie-bestand. Deze documenten worden, naast al je andere opgeslagen content op Google Drive, gesynchroniseerd met de officiële app.

Het laatste nieuws over Google Drive

Google Drive: dit kun je ermee

Met de officiële app heb je altijd toegang tot je online bestanden en kun deze bestanden ook in de app aanpassen. Het is ook mogelijk om bestanden in de Google Drive-app aan te maken, die hierna met de online webversie worden gesynchroniseerd. Je kunt tevens nog een Google Drive desktop-programma voor onder andere Windows en Mac installeren, waardoor je op je desktop ook toegang hebt tot al je bestanden door middel van een speciale map. Al je bestanden op de cloud worden vervolgens ook naar je desktop gesynchroniseerd en vice versa.

Een andere handige functie van Google Drive is de mogelijkheid om documenten in te scannen en direct als .pdf-bestand naar de cloud up te  loaden. Deze functie wordt bijvoorbeeld veelvuldig gebruikt om documenten te ondertekenen en deze vervolgens ingescand weer op te sturen.

Google Drive is gratis via onderstaande link te downloaden, maar staat meestal al voorgeïnstalleerd op je Android-toestel.

Download Google Drive in Google Play (gratis)

Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties

Via de Google Drive-app is het niet mogelijk om documenten te bewerken. Dit doe je via de Google-apps van de documenten, zoals Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties, voor respectievelijk tekstdocumenten, spreadsheets en presentaties. De drie apps kunnen geheel offline werken, waarna de app begint te synchroniseren wanneer er weer een internetverbinding beschikbaar is.

Door het loskoppelen van de bewerkingsfuncties van Google Drive en deze aan specifieke apps te koppelen, kan Google sneller functies voor bijvoorbeeld het bewerken van documenten of spreadsheets uitrollen. Daarnaast zorgen de drie verschillende apps volgens Google voor een overzichtelijkere werkomgeving.

Google Documenten en Google Spreadsheets zijn gratis in Google Play te downloaden.

Download Google Documenten in Google Play (gratis)

Download Google Spreadsheets in Google Play (gratis)

Download Google Presentaties in Google Play (gratis)

→ Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de populairste Android tips!

Geschreven door Redactie | Auteur bij AndroidPlanet.nl

De redactie van AndroidPlanet.nl voorziet je dagelijks van het laatste en beste Android nieuws, handige tips, de leukste apps en koopadviezen. AndroidPlanet.nl is onderdeel van BigSpark, een online uitgever uit…

Nieuws

Google Drive nieuws

Apps

Google Drive apps

Tips

Google Drive tips

Download onze app

Download onze app