Google+ voor Android: tips en alles wat je moet weten

Gijs Ettes
4 min leestijd
Google Plus

Google+ is het sociale netwerk van Google dat de concurrentie met Facebook moet aangaan. De afgelopen jaren is Googles sociale netwerk uitgegroeid tot een plek voor Android-liefhebbers met enorm handige diensten, van een automatische back-up-functie tot specifieke communities.

Lees verder na de advertentie.

Android Planet neemt de Google+ Android-app onder de loep en geeft je handige tips waarmee je Google+ waarmee je alle voordelen van het sociale netwerk kunt benutten.

Het laatste nieuws over Google+

Meerdere accounts

Google+ is een ideale app om met meerdere accounts te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een apart account hebben voor één van jouw pagina’s of je zakelijke account. Een account toevoegen is heel simpel: je gaat naar het instellingen-menu van de Google+ Android-app, drukt op het pijltje naar jouw profiel en selecteert ‘Andere Google+ pagina’, waarna alle gekoppelde Google+ profielen worden getoond. Deze specifieke Google+ pagina’s moeten echter wel in de webvariant aan jouw profiel worden toegewezen.

Communities en meldingen

De communities van Google+ zijn plekken waar mensen met dezelfde interesse samenkomen. Een soort Facebook-pagina, alleen heeft een Google+ community meer de vorm van een forum. Als je lid van een community bent, kun je via de instellingen van de community de meldingen uitschakelen.

Wil je écht alle meldingen beheren? Dan kun je naar de instellingen van de Google+ Android-app gaan, het betreffende account selecteren en vervolgens op ‘meldingen’ drukken. Hier vind je vrijwel alle instellingen voor meldingen, van een melding die je krijgt als iemand iets met je deelt tot het krijgen van een melding als iemand jou in een bericht of foto tagt.

Back-up

fotos

Google+ geeft je de mogelijkheid om al je foto’s en video’s op te slaan, met een onbeperkte opslagruimte voor foto’s tot 2048 pixels of minder en video’s korter dan 15 minuten en een resolutie van 1080p of minder. Dat betekent dat je heel veel content gratis en voor niets op de servers van Google kunt opslaan. Ze verschijnen vervolgens in de fotosectie van Google+.

Als je geen opslagruimte meer hebt, wordt er automatisch overgeschakeld naar standaardformaat voor het opslaan van foto’s. Het is ook mogelijk om extra schijfruimte te kopen. 100GB extra opslagruimte bij Google kost 4,99 dollar per maand, of ongeveer 45 euro per jaar.

Daarnaast biedt de foto-sectie van Google+ Android-app handige extra’s, zoals een bewerker met verschillende opties, de mogelijkheid om foto’s of albums gemakkelijk te delen en al je geback-upte foto’s in één keer te downloaden.

Photo Sphere

Screenshot_2014-02-10-17-12-48

Een Photo Sphere is een panoramafoto van 360 graden die we kennen van bijvoorbeeld Google Maps. Een foto waar je in rond kunt kijken. Om een Photo Sphere te maken heb je minimaal Android 4.2 nodig en selecteert je de Photo Sphere-functie, veelal te herkennen aan een soort wereldbol met een foto. Je maakt foto’s van de omgeving om je heen, en de punten worden via het scherm van je telefoon aangegeven. Als je alle gewenste punten – en daarmee ook foto’s – bent afgegaan, zorgt Android ervoor dat de foto’s als het ware aan elkaar geplakt worden. Hierna kun je de Photo Sphere via de Google+ Android-app delen en aan een specifieke locatie van Google Maps toevoegen.

Auto Awesome

Auto Awesome doet leuke dingen met je foto’s en video’s. Auto Awesome-foto’s en -films worden automatisch gegenereerd wanneer foto’s en video’s die je uploadt naar Google+, overeenkomen met bepaalde criteria. Maar het is ook mogelijk om zelf foto’s en video’s te selecteren voor een Auto Awesome-bewerking. Wat dat precies inhoudt? Dat verschilt.

autoawesome

Auto Awesome heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om de beste foto uit een reeks groepsfoto’s te kiezen waarop iedereen lacht. Of een panoramafoto te maken van een reeks foto’s met overlappende landschappen. Of een samengestelde actiefoto waarop alle bewegingen van een reeks foto’s zichtbaar zijn – denk bijvoorbeeld aan dansen, rennen of springen.

Maar één van de gaafste functies is het maken van een Auto Awesome-film. Deze korte films worden automatisch gemaakt door video’s en foto’s samen te voegen die je voor een bepaalde gebeurtenis vastlegt. Kies de foto’s en video’s die je wilt samenvoegen tot een Auto Awesome-film en laat Google de rest doen. Je kunt het thema, de stijl en de achtergrondmuziek wijzigen en zelfs scènes verwijderen, inkorten of opnieuw rangschikken. Gewoonweg top.

Download de Google+ Android-app

Google+ is gratis in Google Play te downloaden. De app is meestal voorgeïnstalleerd op Android-toestellen, waardoor je de app hoogstwaarschijnlijk al op je apparaat hebt staan.

Download Google+ in Google Play (gratis)

Google Plus archief

Bekijk archief (36 artikelen)
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's