Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Hangouts: tips en downloads

De 5 beste apps om te videobellen op Android
Michel van 't Klaphek

Hangouts is Googles gratis app voor videobellen en chatten. Je kunt zowel collega’s, familie en vrienden bereiken met tekstberichten, of gezellig een videogesprek houden. De dienst werkt op alle platformen. Dit moet je weten over Google Hangouts.

Het laatste nieuws over Google Hangouts

Wat is Google Hangouts?

Google Hangouts is een gratis chat- en videobel-app voor vrijwel alle platformen. Je kunt de dienst gebruiken op je computer, Android-telefoon en iPhone of iPad. Hangouts is hierdoor heel veelzijdig: je kunt met al je collega’s, familie en vrienden contact hebben, ongeacht het platform dat jullie gebruiken. Bovendien is de dienst gratis en worden chats op de achtergrond gesynchroniseerd. Start je een hangout op je telefoon, dan kun je doorgaan met chatten op een ander apparaat, zoals een computer.

google hangouts

Je hebt maar weinig nodig om Hangouts te gebruiken: een Google-account en een telefoon/computer/Apple-apparaat met internetverbinding. Wil je videobellen met anderen? Dan heb je vanzelfsprekend ook een camera nodig. Hangouts beschikt over alle functies die je van andere chat-apps kent, zoals WhatsApp. Naast tekst versturen kun je ook foto’s en documenten met elkaar delen, of het gesprek opleuken met een gifje. Dit is een bewegend plaatje.

Groepsgesprekken voeren

Zodra iemand een (video)gesprek met jou wil starten word je hiervan automatisch op de hoogte gebracht via een pushmelding. Verder werkt Hangouts samen met andere Google-apps en -diensten, zoals Gmail en Chrome. Zo kun je direct vanuit je Gmail-account belangrijke documenten versturen naar collega’s. Vanuit Chrome, de browser van Google, kun je direct videogesprekken starten.

Ook interessant: De 5 beste apps om te videobellen op Android

google hangouts android

Verder kun je met Hangouts groepsgesprekken starten. Dit is handig wanneer je tegelijkertijd meerdere mensen wil spreken, zoals je vriendengroep of collega’s. Heb je een standaard Google-account? Dan kun je met maximaal tien mensen tegelijk deelnemen aan een groepsgesprek. Zakelijke Google-gebruikers hebben een limiet van 25 deelnemers. Je start een groepsgesprek makkelijk vanuit de Android-app, of door naar hangouts.google.com te gaan op je computer.

Google Hangouts downloaden

Ben je enthousiast geworden over Hangouts? Dan kun je via onderstaande link de chat-app downloaden, als deze nog niet op je toestel staat. Google Hangouts is gratis, maar verbruikt wel internetdata.

Download Hangouts in Google Play (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Geschreven door Michel van 't Klaphek | Auteur bij Android Planet

Techjournalist (24) met focus op privacy, de zakelijke kant van de smartphone-industrie en nieuwe telecomontwikkelingen. Is afgestudeerd op de privacyvraagstukken die gepaard gaan met de stadswijk die Google voornemens is te bouwen en sinds 2015 actief in de online journalistiek. Daarnaast fanatiek kickbokser en best grappig. Soms dan. Bekijk mijn profiel

Nieuws

Hangouts nieuws

Apps

Hangouts apps

Tips

Hangouts tips