Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Hangouts: tips en downloads

De 5 beste apps om te videobellen op Android

De Hangouts Android-app is een van de belangrijkste applicaties op je Android-toestel. Maar hoe werkt deze precies en wat kun je er allemaal mee? In dit artikel lichten we alle functionaliteiten van de chat-app uit en belichten we de voor- en nadelen ervan.

Het laatste nieuws over Google Hangouts

Wat is Hangouts precies?

Hangouts is Googles eigen chatservice die op 15 mei 2013 officieel werd gelanceerd en de functionaliteiten van Google Talk, Google+ Messenger en Hangouts videochatten samenbrengt. Het is daarmee een alles-in-één dienst die je op allerhande manieren laat communiceren met je contactpersonen, ongeacht van welk apparaat je gebruikmaakt. Berichten of foto’s die je verstuurt via je smartphone komen zonder vertraging ook aan op je tablet, pc of Mac. Hangouts is er als Chrome-extensie of gratis app voor Android, Chrome OS, iOS, Mac OS, Windows en Linux.

Wat kun je allemaal met de Hangouts Android-app?

De Hangouts Android-app is gratis te downloaden in Google Play en is een van de beste manieren om de chat-app te gebruiken. Na installatie kun je inloggen met je Google-account en starten met het voeren van (groeps)gesprekken. Naast tekst kun je ook foto’s, emoticons en geanimeerde GIF’s naar anderen versturen. Hangouts synchroniseren op meerdere apparaten, dus je kunt ze overal starten en voortzetten.

hangouts

De app laat je wisselen tussen accounts en gesprekken, je stemming instellen (blij, boos, verdrietig enzovoorts) en gesprekken archiveren. Daarnaast stuurt de Hangouts Android-versie automatisch pushnotificaties voor nieuwe chats, hoewel je  deze per account kunt in- of uitschakelen. Desgewenst kun je via de instellingen bepalen of Hangouts je sms’jes toont, zodat je al je berichten op één plekt hebt.

Videogesprekken voeren en uitzendingen streamen

Een handige functie van Hangouts is dat je videogesprekken kunt voeren en kunt opnemen, waarna ze desgewenst automatisch naar YouTube worden geüpload. Het voeren van videoconferences is met Hangouts ontzettend gemakkelijk en kan met maximaal tien personen.

Via plus.google.com/hangouts kun je middels een Hangout on Air je eigen televisie-uitzending live streamen, zodat de hele wereld mee kan kijken. Om Hangouts On Air uit te zenden heb je een pc of Mac nodig, de nieuwste versie van de Hangouts plug-in en een functionerende webcam met microfoon en een koptelefoon.

Ook handig: Hangouts Widget

Hangouts widgetDe Hangouts Android-app is behoorlijk functioneel, maar een nadeel is dat deze geen widget heeft waarmee je chats gemakkelijk kunt bereiken. Daar brengt Hangouts Widget verandering in.

De app biedt een widget voor je lockscreen en eentje die je op je homescreen kunt plaatsen en die al je recente gesprekken en berichtjes toont.  Hangouts Widget biedt direct overzicht en bevat een knop om snel berichten naar contactpersonen te sturen.

Download Hangouts Widget in Google Play (gratis)

Hangouts downloaden

Ben je enthousiast geworden over Hangouts? Dan kun je via onderstaande link de chat-app downloaden als deze nog niet op je toestel staat. Voor Hangouts heb je Android 2.3 of hoger nodig en tenminste 13MB aan vrije opslagruimte.

Download Hangouts in Google Play (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nieuws

Hangouts nieuws

Apps

Hangouts apps

Tips

Hangouts tips