LinkedIn voor Android: tips en downloaden

Gijs Ettes
3 min leestijd
LinkedIn

Denk je aan zakelijke apps voor Android, dan zal LinkedIn één van de eersten zijn die te binnenschiet. Je kunt het zakelijke netwerk via de webbrowser benaderen, maar de Android-app is daar ook uitstekend voor geschikt en biedt alle functies die je van LinkedIn gewend bent. Je kunt er gemakkelijk (nieuwe) contacten mee leggen en in de gaten houden wat er precies in je netwerk gebeurt.

Lees verder na de advertentie.

LinkedIn voor Android

linkedin android

De LinkedIn-app voor Android is gratis te downloaden vanuit Google Play en werkt met vrijwel elke smartphone en tablet. Na installatie log  je in  met je LinkedIn-account en kun je contacten synchroniseren met die op je toestel. Andersom is het ook mogelijk om op basis van je telefooncontacten mensen op LinkedIn te zoeken met wie je nog geen connectie hebt. Vervolgens nodig je deze met een druk op de knop uit om te ‘linken’.

Als gezegd bevat de LinkedIn Android-app alle belangrijke functies van het sociale netwerk. Het startscherm toont een tijdslijn met recente updates van personen in jouw netwerk. Zo zie je snel wie er een nieuwe functie heeft gekregen of een interessant artikel heeft gedeeld. Ook duiken er voorgestelde vacatures op in de tijdslijn en zie je welke personen onlangs nieuwe connecties hebben gekregen. Klik je even door, dan kun je deze connecties ook aan jouw netwerk toevoegen.

Rechtsboven in de app vind je de krachtige zoekfunctie van LinkedIn, waarmee je kunt zoeken naar personen, vacatures, bedrijven en groepen. Ernaast is een pictogram waarop je kunt klikken om een eigen statusupdate te delen, eventueel met een foto of link. De meest rechtse knop geeft je toegang tot de instellingen, waar je meldingen en contacten kunt beheren en eventueel kunt upgraden naar LinkedIn Premium.

Een Business-account kost 18 euro per maand (als je kiest voor een jaarabonnement) en laat je onder meer 5 InMail-berichten verzenden en zien wie allemaal je account heeft bekeken. Ook bekijk  je met een betaald account uitgebreidere profielen.

Snel toegang tot contacten, vacatures en meer

Tik je op het LinkedIn-pictogram linksboven, dan krijg je snel toegang tot alle functies van de app. Je ziet hier je privé-berichten, updates en uitnodigingen. Handig aan de app is dat je snel nieuwe connecties kunt vinden via de optie ‘Personen die u misschien kent’. En ben je op zoek naar een nieuwe baan, dan vind je via ‘Vacatures’ functies die je wellicht interesseren. Deze zijn gebaseerd op je eigen profiel en expertise.

Tot slot is het mogelijk om vanuit de LinkedIn-app je groepen te beheren en discussies te volgen. Nieuwe topics worden op een overzichtelijke manier getoond en het geven van commentaar kan direct vanuit de app. Ook is het simpel om interessante bedrijven te volgen en te zien waar deze mee bezig zijn. Voor het beheren van een eigen bedrijfspagina heb je helaas wel nog je computer nodig, maar dat neemt niet weg dat deze zakelijke app onmisbaar is voor wie ook onderweg wilt netwerken.

LinkedIn Android-app downloaden

Wil je de LinkedIn Android-app downloaden, dan kan dat via onderstaande link. De applicatie vereist Android 2.3 of hoger en neemt circa 40MB in beslag op je toestel.

Download LinkedIn in Google Play (gratis)

LinkedIn archief

Bekijk archief (31 artikelen)
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's