Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Mobile World Congress: het complete overzicht

Android-nieuws #7: Samsung Galaxy S20 en Z Flip officieel, MWC geannuleerd
Wouter Nijsen

Het Mobile World Congress, afgekort MWC, is een wereldwijde beurs georganiseerd door GSM Association (GSMA) waar sinds 1987 de nieuwste ontwikkelingen en producten op het gebied van mobile worden getoond. Het congres vindt jaarlijks plaats, ook dit jaar van 22 tot en met 25 februari 2016 in Barcelona.

Het laatste nieuws over het MWC 2016

Op het jaarlijkse MWC presenteren vertegenwoordigers van onder andere smartphonefabrikanten, telecom- en technologiebedrijven jaarlijks hun nieuwste producten of diensten.

In 2016 kregen we tijdens MWC de LG G5, Galaxy S7 Edge en CAT S60 te zien. Ook hadden LG en Sony er de nodige accessoires om te laten zien, zoals een rollend robotje van LG en een nieuwe huisassistent van Sony. Ook Android Planet was aanwezig op MWC 2016, wat de nodige previews en impressies vanaf de beursvloer opleverde.

Op het MWC 2015 werd oner meer de Samsung Galaxy S6 onthuld, evenals de HTC One M9,  een nieuwe versie van de HTC One M8 en een opgeblazen variant van de M9 met een 5,5 inch-scherm (lees hier al onze verwachtingen).

In 2014 werd de  Samsung Galaxy S5, Gear 2 en Sony Xperia Z2 op het evenement uit de doeken gedaan. Ook zijn er vaak duizenden CEO’s van veel verschillende bedrijven aanwezig om tekst en uitleg te geven over nieuwe producten en diensten die  worden uitgebracht.

Elk jaar reizen zo’n  85.000 bezoekers uit meer dan 200 verschillende landen af naar Barcelona om het Mobile World Congress bij te wonen. Het evenement  duurt vier dagen en wordt meestal in februari of maart georganiseerd.

Na de vele ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben ook apps een prominente rol gekregen in de vorm van App Planet. Dit is een afzonderlijke bijeenkomst waar geïnteresseerden en ontwikkelaars terecht kunnen voor de nieuwste ontwikkelingen en platformen rondom mobiele applicaties. Ook staat het bouwen van apps centraal en is het mogelijk om hulp te krijgen van de vele aanwezige experts.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Geschreven door Wouter Nijsen | Auteur bij Android Planet

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal. Bekijk mijn profiel

Nieuws

MWC nieuws

Apps

MWC apps

Reviews

MWC reviews

Video's

MWC video's