Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Netflix voor Android: wat je moet weten

Gids: Alles wat je moet weten over Amazon Prime in Nederland
Gijs Ettes

Netflix, ook wel de ‘Spotify voor video’ genoemd, is sinds de herfst van 2013 beschikbaar voor Nederlandse gebruikers. Voor 7,99 euro per maand kun je onbeperkt series en films kijken, en het aanbod is zeker niet mis.

Netflix kun je gebruiken via de officiële  Netflix Android-app, maar de dienst is ook beschikbaar via het web en op verschillende smart tv’s, consoles en andere mobiele besturingssystemen.

Het laatste nieuws over Netflix

Wat kost Netflix in Nederland?

Een abonnement op Netflix kost je standaard 7,99 euro per maand. Je krijgt dan een abonnement met toegang tot een sd-aanbod, wat handig is als je Netflix veel via je smartphone of tablet gebruikt. Voor een euro per maand meer krijg je ook toegang tot het hd-aanbod en kun je Netflix op maximaal twee apparaten gebruiken.  Vind je dat te weinig, dan kun je er ook voor kiezen om 11,99 euro per maand te betalen. Dan is Netflix op vier verschillende apparaten tegelijkertijd te raadplegen en heb je ook toegang tot het ultra-hd-aanbod. Handig voor de 4K-tv’s.

netflix1

Betalen gaat via een creditcard, iDeal of automatische incasso.Je kunt de online streamingdienst een maand gratis uitproberen, maar je moet wel een betaalwijze opgeven voor die gratis maand. Je abonnement opzeggen is maandelijks mogelijk.

Hoeveel content krijg je bij de Nederlandse Netflix?

Netflix heeft in ieder land andere deals en bevat daarom in ieder land andere tv-series en films. In Nederland is het aanbod niet mis, al missen we persoonlijk nog wel wat laatste seizoenen van series. Er zijn flink wat series, films en documentaires te vinden en het aanbod wordt regelmatig uitgebreid.  Het aanbod is zowel Nederlands- als Engelstalig, waarbij er redelijk veel Nederlandse films te vinden zijn.

Series die door Netflix zelf zijn uitgebracht, zoals het populaire Arrested Development, House of Cards en Orange Is the New Black zijn ook al allemaal terug te vinden in Netflix’ Nederlandse kanalen. Samengevat kun je dus stellen dat Netflix genoeg biedt om te kijken, maar de Amerikaanse tv-series en films die we terugvinden, zijn vaak wel wat ouder.

Via welke kanalen is alle content te zien?

Op dit punt excelleert Netflix, en dan overdrijven we niet. Netflix is onder andere via de Netflix Android-app te raadplegen, de eigen website, spelcomputers als de PlayStation 3/4, Xbox 360/One en Wii U, apps op zogeheten smart tv’s en zelfs bluray-spelers. Dit maakt de videodienst erg fijn om te gebruiken, ook vanwege die optie om tegelijkertijd via meerdere kanalen content te streamen.

netflix4

Daarnaast kun je Netflix via de  Chromecast  streamen. Het is hierbij mogelijk om de tablet of smartphone waar de Netflix Android-app op geïnstalleerd staat als afstandsbediening te gebruiken.  Er zijn dus weinig apparaten te bedenken waarop je Netflix niet kunt afspelen.

Lekker bingewatchen met de Netflix Android-app

Een toffe feature van Netflix is de mogelijkheid om te bingewatchen, wat wil zeggen dat je meerdere afleveringen van een serie achter elkaar bekijkt. House of Cards, één van de series die door Netflix wordt geproduceerd, staat bekend om de mogelijkheid om te bingewatchen. Een nieuw seizoen van de serie wordt namelijk door Netflix in één keer online geplaatst, zodat iedereen  alle afleveringen  achter elkaar kan bekijken.

netflix2

Bingewatchen werkt uitstekend met de Android-app van Netflix. Je begint bij een aflevering en als deze is afgelopen, wordt na enkele seconden automatisch de volgende gestart. Dit werkt ook in combinatie met de Chromecast, dus dan kun je gewoon rustig op de bank blijven zitten zonder je smartphone of tablet te pakken om de volgende aflevering op te zetten.

Stel gebruikersprofielen in bij Netflix

Het is erg belangrijk om gebruikersprofielen binnen Netflix aan te maken. Dit gaat heel gemakkelijk via de app of website. Netflix houdt dan bij wat je kijkt en stelt op basis van jouw kijkgedrag nieuwe suggesties voor. Ook is het mogelijk om je eigen collectie met ‘nog te kijken films en series’ te maken, die je verder met niemand hoeft te delen.

netflix3

Stel dat je bijvoorbeeld jouw kinderen of partner met je Netflix-profiel laat kijken, dan krijg je de volgende keer allerlei andere suggesties te zijn. Netflix automatiseert het aanbod dat het aan de gebruiker aanraadt op basis van kijkgedrag. Op het moment dat je profiel wordt gebruikt om kinderfilms te bekijken, worden er allerlei kinderfilms aangeraden. Daarom is het handig om bijvoorbeeld een profiel voor je kinderen aan te maken, die hierdoor ook leuke film- en seriesuggesties  te zien krijgen.

Daarnaast kun je bij andere profielen kijkrestricties instellen. Je hebt de keuzes ‘volwassenen’, ‘tieners’, ‘oude kinderen’ en ‘jonge kinderen’. Op basis van die selectie wordt het aanbod van Netflix gefilterd, waardoor kinderen zonder jouw toezicht bijvoorbeeld geen enge thrillers kunnen zien.

Is de Netflix Android-app je geld waard?

Eigenlijk kun je deze vraag alleen zelf beantwoorden, maar wij vinden het aanbod van Netflix goed, zeker gezien het feit dat je de eerste maand zonder verplichtingen alles kunt uitproberen.

Je vindt op de van oorsprong Amerikaanse videoservice weliswaar niet de nieuwste seizoenen van series en films terug – daar heb je nog steeds diensten als Pathé Thuis voor nodig – maar met een prijs van 7,99 euro per maand schrikt dat niet echt af.

Download Netflix voor Android

Netflix is gratis te downloaden voor Android-gebruikers. Voor gebruik van de app heb je logischerwijs wel een Netflix-abonnement nodig.

Download Netflix in Google Play (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nieuws

Netflix nieuws

Apps

Netflix apps

Tips

Netflix tips

Reviews

Netflix reviews

Video's

Netflix video's

Download onze app

Download onze app