Realme

Rens Blom
3 min leestijd
Realme

Realme is een smartphonemerk dat in mei 2018 begonnen is in Azië. Sinds 2019 is het merk ook in Europa actief, en verkoopt het via zijn eigen webwinkel toestellen en accessoires met verzending naar Nederland. De smartphones van Realme onderscheiden zich met de scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Dit moet je weten over Realme.

Lees verder na de advertentie.

Dit is Realme

Realme is één van de jongste smartphonemerken en wordt door sommigen de nieuwe OnePlus of Xiaomi genoemd. Die merken startten ook nog niet zo lang geleden met betaalbare smartphones voor een messcherpe prijs, maar verkopen nu vooral duurdere modellen die concurreren met de toppers van Samsung, Apple en Huawei. Realme focust zich niet op dergelijke toestellen en wil succesvol worden door goede telefoons voor minder geld aan te bieden.

Realme startte in 2018 als een dochtermerk van Oppo, een grote speler die wereldwijd actief is. Inmiddels opereert Realme grotendeels zelfstandig, al onderhoudt het nog steeds goede banden met Oppo. Wel kun je het zien als losstaand merk. Zo werd uit een vraaggesprek met het merk duidelijk dat ze een eigen fabriek hebben, een eigen R&D-afdeling, supplychain en eigen strategieën wat betreft verkopen en marketingstrategie.

Smartphones bieden veel voor weinig

De smartphones van Realme willen zich van de concurrentie onderscheiden door meer waar voor hetzelfde geld te bieden. Denk aan een luxere behuizing, een mooier scherm en krachtigere hardware. Realme verkoopt telefoons in drie segmenten: budget, midrange en high-end.

In mei 2020 bracht het merk bijvoorbeeld de Realme 5i uit. Dit is een 160 euro kostende smartphone met een grote accu, vier camera’s achterop en een vlotte processor. In het midrange-segment verscheen tegelijkertijd de Realme 6 Pro, vanaf 230 euro. Deze telefoon laadt erg snel op, heeft een fraai 90Hz-scherm en eveneens vier camera’s.

De Realme X50 Pro die ook in mei uitkwam, is een vlaggenschip met een prijskaartje van 599 euro. De smartphone heeft 5G-ondersteuning, liefst 8GB werkgeheugen en een snelle Snapdragon 865-processor. Deze specificaties vind je normaliter alleen in toestellen die honderden euro’s duurder zijn.

Realme positioneert zich als prijsvechter en wil – met hulp van moederbedrijf Oppo – concurreren met bekende namen als Samsung, Huawei en Xiaomi.

Android met Realme UI-schil

De telefoons van Realme draaien op het Android-besturingssysteem met de Realme UI-schil. Deze softwarelaag past het besturingssysteem aan qua uiterlijk en features, en voegt een handvol applicaties toe.

Realme zegt toestellen te voorzien van Android- en beveiligingsupdates. Over de precieze frequentie of welke toestellen, welke updates krijgen heeft de fabrikant nog geen exacte uitspraken gedaan. De komende tijd zal blijken hoe snel en vaak het merk zijn telefoons zal updaten naar nieuwe Android-versies en beveiligingsupdates.

Realme kopen in Nederland

Het is mogelijk om Realme-smartphones in Nederland aan te schaffen. De fabrikant verkoopt zijn toestellen op moment van schrijven alleen via zijn Europese webwinkel, die naar ons land verzendt en twee jaar garantie biedt. Amazon biedt ook een aantal Realme-telefoons aan. Op moment van schrijven kun je nog geen Realme-smartphone bij andere Nederlandse (web)winkels kopen of de telefoon in combinatie met een abonnement kiezen. Dat is een aandachtspunt.

Realme archief

Bekijk archief (16 artikelen)
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's