Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Sim only

Uitleg: Wat is sim only en waar moet je op letten?
Michel van 't Klaphek

Sim only is goedkoper dan een abonnement met smartphone. Bovendien ben je net zo bereikbaar, weet je maandelijks waar je aan toe bent en lekker flexibel. Op deze pagina zetten we de belangrijkste zaken rondom sim only op een rij.

Vergelijk Sim Only abonnementen

Wat is sim only?

Wanneer je een sim only-abonnement afsluit stuurt je provider alleen een simkaart op, geen telefoon. In plaats daarvan schaf je los een toestel aan, of gebruik je natuurlijk gewoon je eigen smartphone. Een groot voordeel van Sim Only is dat de abonnementen relatief goedkoop zijn. Je hoeft immers niet maandelijks een dure smartphone af te lossen. In plaats daarvan betaal je alleen voor wat je daadwerkelijk verbruikt.

Een sim only-abonnement stel je zelf samen door bundels te kiezen. Op die manier kun je kiezen hoeveel belminuten en data (MB’s/GB’s) je nodig hebt om de maand door te komen. Het is dus niet hetzelfde als prepaid. Hierbij koop je voor een bepaald bedrag aan tegoed welke je vervolgens vrij kunt besteden. Bij een Sim Only worden je maandelijkse bundels gereset. Je weet dus precies waar je aan toe bent.

Wat betekent sim only?

Sim only is een treffende naam. Je krijgt namelijk alleen (Only) een Sim(kaart) bij je bestelling, de telefoon moet je nog regelen. Sommigen zullen dit vervelend vinden, terwijl anderen de keuzevrijheid juist waarderen. Je kunt namelijk zelf op zoek naar een fijne smartphone en hoeft geen rekening te houden met het assortiment van providers. Bovendien heb je veel meer keuzevrijheid in het samenstellen van je abonnement, want je kunt bij alle providers rondneuzen.

Daarbij is sim only in veel gevallen de goedkoopste optie. Prepaid is immers eigenlijk alleen voordelig wanneer je heel weinig belt en internet. Een smartphone met een abonnement is echter vrijwel altijd flink aan de prijs, want je moet het toestel nog afbetalen. Bovendien moet je hierbij vaak een eenmalige bijbetaling doen. Een sim only is zodoende een fijne middenweg voor veel telefoongebruikers.

Wat kun je met sim only?

Alles wat je met andere abonnementen ook kunt. Sim only is namelijk een ‘gewoon’ abonnement om te bellen, sms’en te internetten, maar dan zonder telefoon. Je kunt het daarom ook andersom formuleren. Een abonnement mét smartphone is een sim only met telefoon erbij.

Samsung Galaxy S20

Je kunt daarom alles met een sim only. Door je eigen maandelijkse bundels aan te schaffen geniet je van een abonnement naar jouw voorkeuren zonder in vrijheid beperkt te zijn. Of je nou veel belt, of juist zelden de telefoon oppakt: er zit altijd wel een abonnement bij naar jouw wensen.

Ook qua contractduur ben je lekker flexibel. Je kunt namelijk uit meerdere contracttermijnen kiezen. De meest flexibele optie is een maandelijks contract. Deze kun je op ieder moment opzeggen waardoor je nooit aan langlopende contracten vastzit. Daarover gesproken, er zitten wel voordelen aan het afsluiten van een 1- of 2-jarig sim only-abonnement: je bespaart namelijk geld. Daartegenover lever je dus wel in qua flexibiliteit.

Sim only-abonnement afsluiten

Heb je genoeg gelezen en is een sim only-abonnement wel wat voor jou? Dan ben je bij Android Planet aan het juiste adres. In onze prijsvergelijker vind je namelijk alle sim only-abonnementen die je in Nederland kunt afsluiten. Hierbij kun je makkelijk filteren op belminuten, internet MB’s en bijvoorbeeld provider. Ook kun je onderscheid maken op prijs. Alle providers zijn in in sim only-prijsvergelijker aanwezig.

Bekijk en vergelijk de beste Ben sim only deals
Bekijk en vergelijk de beste Hollandsnieuwe sim only deals
Bekijk en vergelijk de beste KPN sim only deals
Bekijk en vergelijk de beste Lebara sim only deals
Bekijk en vergelijk de beste Simpel sim only deals
Bekijk en vergelijk de beste Simyo sim only deals
Bekijk en vergelijk de beste Tele2 sim only deals
Bekijk en vergelijk de beste T-Mobile sim only deals
Bekijk en vergelijk de beste Vodafone sim only deals
Bekijk en vergelijk de beste Youfone sim only deals

Of check alle sim only’s met onbeperkt internet

Vergelijk alle Sim Only abonnementen

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Geschreven door Michel van 't Klaphek | Auteur bij Android Planet

Techjournalist (24) met focus op privacy, de zakelijke kant van de smartphone-industrie en nieuwe telecomontwikkelingen. Is afgestudeerd op de privacyvraagstukken die gepaard gaan met de stadswijk die Google voornemens is te bouwen en sinds 2015 actief in de online journalistiek. Daarnaast fanatiek kickbokser en best grappig. Soms dan. Bekijk mijn profiel

Nieuws

Sim only nieuws

Deals

Sim only deals