Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Slack: alles over de hippe zakelijke chat-app

Slack voor Android krijgt donkere modus: zo activeer je de functie
Redactie

Slack is een zakelijke communicatieplatform dat in een korte tijd miljarden dollars waard is geworden. Wat is er zo bijzonder aan Slack en waarom zou jij het met jouw bedrijf moeten gebruiken?

 Van startup naar miljardenbedrijf

Slack is in augustus van 2013 opgericht, waarna 8000 klanten zich binnen vierentwintig uur aanmeldden. Het was de combinatie van een hippe nieuwe manier om met je collega’s te communiceren, gecombineerd met de startup-bubbel die op dit moment in Silicon Valley gaande is. Startups zijn hip en iedereen wil het zo snel mogelijk uitproberen. Na een jaar investeerde onder andere Google en de belangrijke investeringsmaatschappij Andreessen Horowitz zo’n 43 miljoen dollar in Slack, waarna de populariteit en waarde van het bedrijf omhoog schoot.

slack-banner

Slack is na verschillende investeringen van honderden miljoenen nu miljarden dollars waard. Dat komt grotendeels omdat veel grote techbedrijven Slack gebruiken, zoals Facebook en  Adobe, en grote medianamen als Buzzfeed en The New York Times. Het geheim van Slack zit ‘m niet direct in de innovatie, maar een heel goed idee van vroeger naar nu vertalen.

Dit kun je met Slack

Slack brengt alle communicatie in een bedrijf samen op één plek, die overzichtelijk en doorzoekbaar is. Het is een uit de kluiten gewassen chatprogramma dat de samenwerking in bedrijven enorm kan verbeteren. Degenen die vroeger met IRC en het bijbehorende programma mIRC hebben gewerkt, zullen Slack direct met het oude chatprotcol vergelijken. Dat programma was ook uiterst succesvol, en Slack heeft een  eigentijdse versie gemaakt.

slack-1

Met Slack kun je probleemloos  groeps- en privégesprekken voeren, bestanden uitwisselen en taken verdelen. Het plaform werkt op een groot aantal (mobiele) apparaten en zorgt ervoor dat je altijd en overal productief kan zijn. De app voor Android werkt soepel en overzichtelijk en heeft de mogelijkheid om (zelfgekozen) notificaties te sturen. Bovendien werkt Slack samen met veel verschillende tools als Dropbox, Hangouts en Twitter.

Een handigheid van Slack is dat je per onderwerp een eigen chatkamer kunt aanmaken. Bij Android Planet hebben we meerdere kamers voor verschillende onderwerpen, waardoor bijvoorbeeld de redactie-  en marketingafdeling beide een eigen chatkamer hebben om te communiceren. Daarnaast is kun je gemakkelijk grotere bestanden met elkaar delen en is er een Giphy-plugin waarmee je middels het commando /giphy trefwoord direct een willekeurig gifje kunt plaatsen. Altijd handig om je emoties mee uit te drukken.

slack-desktop

Slack is gratis te gebruiken, maar tegen betaling worden extra functionaliteiten toegevoegd. Denk aan een onbeperkte chathistorie, wat handig is voor het doorzoeken van oudere berichten. Of uitgebreide statistieken en  een oneindig aantal integraties van andere diensten.

Bekijk ook ons overzicht van de beste zakelijke Android-apps, met onder andere Slack.

Download Slack

Slack is te downloaden voor toestellen met Android 2.3 en hoger. Verder is er ook een versie voor iOS, Windows, Mac en een webvariant beschikbaar.

Download Slack in Google Play (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nieuws

Slack nieuws

Apps

Slack apps

Download onze app

Download onze app