TikTok

TikTok

TikTok is een kruising tussen Instagram en Vine en heeft meer dan 3.5 miljoen Nederlandse gebruikers. De app schotelt je korte, vaak grappige filmpjes voor waarin gezongen, geacteerd en geplaybackt wordt. Wie op de hoogte wil zijn van de nieuwste internetgrapjes en memes is bij TikTok aan het juiste adres.

Het laatste nieuws over TikTok

tiktok spotlight ap

Lees verder na de advertentie.

Wat is TikTok?

Kort gezegd is TikTok een filmpjes-app. Net als bij YouTube kun je zowel video’s kijken als maken. Een uniek kenmerk van TikTok is dat de filmpjes heel kort zijn, meestal niet langer dan een paar seconden. In razend tempo komen en gaan de video’s op het scherm van je telefoon. De meesten zijn grappig bedoeld. TikTok is een hotspot voor nieuwe rages en allerlei vormen van internethumor.

Je kunt de app het best omschrijven als een kruising tussen Instagram en Vine. Laatstgenoemde was net als TikTok een app voor korte filmpjes en beleefde zijn hoogtijdagen rond 2013. Vine werd uiteindelijk opgekocht door Twitter en wist zijn momentum niet te behouden, maar heeft inmiddels een cultstatus onder bepaalde kringen.

Ook heeft TikTok vanwege het sociale aspect wel wat weg van Instagram. Reacties op video’s krijgen een prominente plek in beeld en de app moedigt makers aan om te reageren op hun publiek. Net als bij andere sociale apps werkt TikTok zo gebruiksvriendelijk mogelijk. Je hoeft bijvoorbeeld geen account aan te maken, maar kunt direct beginnen met filmpjes kijken. Omdat deze maar een paar seconden per stuk duren, verveelt de app bovendien nooit.

Ook interessant: Zo bepaalt TikTok welke video’s je te zien krijgt

wat is tiktok 2

Wat kun je met TikTok?

Filmpjes kijken en maken. De meeste video’s op TikTok werken op je lachspieren, maar er staan bijvoorbeeld ook video’s op die je iets proberen te leren. Verder is er ruimte voor inspirerende, creatieve en ronduit bizarre creaties. De verrassingsfactor is een groot pluspunt van TikTok: je weet nooit wat je te wachten staat en wordt aan de lopende band verrast.

Filmpjes kijken op TikTok is dus heel gebruiksvriendelijk. Die vlieger gaat ook op voor de creators, de makers. Je hebt namelijk alleen TikTok nodig om vermakelijke filmpjes te schieten. De app zelf beschikt namelijk over voldoende filters voor nabewerking, en ook kun je video’s bijvoorbeeld inkorten. Ook voor het plaatsen heb je alleen maar een smartphone nodig.

TikTok downloaden

TikTok is razend populair en heeft wereldwijd meer dan 1 miljard downloads. In Nederland hebben zo’n 3,5 miljoen mensen een account, waaronder veel jongeren. Je kunt de app gratis downloaden in de Play Store.

→ Download TikTok in de Play Store (gratis)

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's