TCL 20 5G

1/6

Pluspunten

  • Ruim opslaggeheugen van 256GB
  • Klaar voor de toekomst dankzij 5G
  • Relatief grote accu van 4500 mAh

Minpunten

  • Scherm ververst met 'slechts' 60Hz
  • Wordt uitgeleverd met Android 10
  • Magere updatebeleid van de fabrikant

Lees verder na de advertentie.

De TCL 20 5G is een betaalbare smartphone met 5G-ondersteuning, een groot scherm en opvallend veel opslaggeheugen. Het is de eerste TCL-smartphone in Nederland. TCL verkoopt hier al langer Alcatel-toestellen. Op deze pagina lees je alles over de TCL 20 met 5G.

TCL 20 5G ondersteunt natuurlijk 5G

Zoals de naam al verklapt, ondersteunt de TCL 20 5G het 5G-netwerk. Met 5G profiteer je vanaf eind 2022 van sneller mobiel internet dan met 4G. Tot die tijd is 5G nauwelijks sneller. Met de TCL 20-smartphone ben je voorbereid op 5G. De smartphone is hiermee meer toekomstbestendig dan een 4G-toestel.

TCL 20 5G specificaties

Wat opvalt aan de TCL 20 is de zee aan interne opslagruimte. Het toestel heeft 256GB geheugen en dat is zeldzaam in dit prijssegment. Zelfs de duurste smartphones van dit moment hebben doorgaans 128GB opslaggeheugen, waarbij je meer moet betalen voor een 256GB-variant. TCL scoort dus punten op dit vlak.

tcl nederland

De 20 5G heeft verder ook prima specificaties. Het werkgeheugen is met 6GB van gemiddelde grootte en ruim voldoende om snel te wisselen tussen recente apps en games. De smartphone draait op een rappe Snapdragon 690-processor, die je ook aantreft in onder andere de OnePlus Nord N10 5G.

De 4500 mAh-accu in de TCL 20 5G moet een lange dag meegaan bij normaal gebruik. Opladen gaat via de usb-c-poort. De snelheid is met 18 Watt niet bijzonder, maar vlot genoeg. Draadloos opladen is niet mogelijk.

De smartphone heeft drie camera’s op de achterkant: een 48 megapixel-hoofdcamera, een 8 megapixel-groothoeklens en een 2 megapixel-macrocamera. Met die laatste maak je plaatjes van heel dichtbij. De resolutie is echter te laag om de foto’s op groter formaat te delen, laat staan om af te drukken.

Groot scherm zonder hoge verversingssnelheid

Het scherm van de TCL 20 5G meet 6,67 inch en dat is groot. Je kunt het scherm lastig met één hand bedienen. Door de full-hd-resolutie oogt het beeld scherp. Het lcd-paneel toont prima kleuren, maar in dit prijssegment kun je ook smartphones met een mooier oled-scherm kopen. Veel concurrerende modellen hebben ook een scherm met een verversingssnelheid van 90 of 120Hz. Dat is hoger dan een standaard-scherm (60Hz) en levert soepeler beeld. De telefoon komt zo sneller over en tekst leest prettiger. Het toestel heeft een 60Hz-scherm en kan op dit punt dus niet tippen aan de concurrentie.

Android 10 en updates

Opvallend is dat de TCL 20 bij zijn release – april 2021 – nog op Android 10 uit 2019 draait. Een update naar Android 11 moet nog beschikbaar komen. TCL meldt dat de smartphone één update krijgt, en dat is dus naar Android 11. Eigenlijk ontvangt de telefoon geen enkele nieuwe Android-versie, want Android 12 uit 2021 komt niet uit voor de TCL 20 5G. Het updatebeleid valt hiermee tegen.

tcl 20 5g

TCL rolt twee jaar elk kwartaal een beveiligingsupdate uit voor de smartphone. Ook dat is minder vaak en lang dan merken als Nokia, Samsung en OnePlus. Een Samsung-toestel krijgt namelijk vier jaar updates en Nokia en OnePlus garanderen drie jaar updates.

TCL 20 5G kopen

De TCL 20 5G is vanaf april 2021 te koop voor 299 euro. Je hebt de keuze uit de kleuren zwart en blauw.

Deze smartphone koop je als… je op zoek bent naar een scherp geprijsde 5G-smartphone met veel opslaggeheugen en minder waarde hecht aan lange softwareondersteuning.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews TCL 20 5G

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu