De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

TCL 20 SE

1/6

Pluspunten

  • Betaalbaar toestel met groot scherm
  • Grote accu voor zo'n twee dagen gebruik
  • Draait out-of-the-box op Android 11

Minpunten

  • Geen 5GHz wifi-ondersteuning
  • Updatebeleid is wat mager met een versie-update
  • Relatief groot en zwaar toestel

Lees verder na de advertentie.

De TCL 20 SE is een scherp geprijsde smartphone met een grote accu, enorm scherm en vier camera’s op de achterkant. Het is een goedkoper model in TCL’s eerste Nederlandse smartphoneserie. Meer weten? Op deze pagina lees je alles over de TCL 20 SE.

TCL 20 SE specificaties

De TCL 20 SE is gemaakt van plastic en nogal groot en zwaar. Dat is een aandachtspunt. Het toestel is lastig met één hand te bedienen. Het grote 6,8 inch-scherm oogt redelijk scherp door de hd-resolutie en heeft een inkeping voor de selfiecamera. Onder de motorkap zit een stevige 5000 mAh-accu. Vanwege het energiezuinige scherm en de simpele hardware is de accuduur dik in orde. De smartphone gaat twee dagen mee op een acculading. Opladen duurt lang omdat TCL een langzame oplader meelevert. Gelukkig gaat het laden wel via de toekomstbestendige usb c-aansluiting.

tcl 20 se nederland

Het toestel heeft vier simpele camera’s op de achterkant, waaronder een 16 megapixel-hoofdcamera en een groothoeklens van 5 megapixel om wijde foto’s te schieten. In de TCL 20 SE vind je 64GB opslaggeheugen, 4GB werkgeheugen en een eenvoudige Snapdragon-processor.

Gezien de prijs is de hardware voldoende en is de nfc-chip een fijne extra. Hierdoor kun je contactloos betalen in winkels. Opvallende afwezige is ondersteuning voor wifi op de 5GHz-frequentie. Met dit toestel kun je dus alleen internetten op de langzamere 2,4GHz-frequentie en dat is een minpunt ten opzichte van concurrerende smartphones.

Updatebeleid

TCL 20 SE

Op de TCL 20 SE is bij zijn release Android 11 geïnstalleerd. TCL past de software visueel wat aan, onder andere met een eigen vergrendelscherm en een balk rechts in beeld om snel apps te starten. De wijzigingen zijn uit te schakelen, om de software meer over te laten komen als stock-Android. De fabrikant installeert ook wat (overbodige) apps op het toestel.

Het updatebeleid van TCL is niet bijzonder. De fabrikant belooft een update naar Android 12, dus één versie-update. Ook rolt het merk twee jaar elk kwartaal een beveiligingsupdate uit. Er zijn smartphones van andere merken die vaker en/of langer beveiligingsupdates krijgen. Toestellen van onder meer Samsung, Oppo en Nokia ontvangen bovendien twee versie-updates en profiteren dus langer van nieuwe features.

TCL 20 SE kopen

De TCL 20 SE is eind maart 2021 aangekondigd en sinds eind april te koop in Nederland voor 149 euro. Het toestel is beschikbaar in verschillende kleuren en zowel los als in combinatie met een (sim-only)abonnement verkrijgbaar.

Deze smartphone koop je als.. je waarde hecht aan een grote, goedkope smartphone met een lange accuduur.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews TCL 20 SE

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu