De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

TCL 20L Plus

1/6

Pluspunten

  • Relatief grote accu van 5000 mAh
  • Uitbreidbaar opslaggeheugen van 256GB

Minpunten

  • Magere updatebeleid van de fabrikant

Lees verder na de advertentie.

De TCL 20L Plus is een scherp geprijsde smartphone met bijzonder veel opslagruimte, vier camera’s achterop en een flink accu. Nieuwsgierig geworden? Op deze pagina lees je meer over de TCL 20L Plus.

TCL 20L specificaties

De 20L Plus heeft een enorm scherm van 6,67 inch en is daarom moeilijk met één hand te bedienen. Het scherm oogt scherp door de full-hd-resolutie. Met de standaard verversingssnelheid van 60Hz oogt het beeld minder soepel dan een 90- of 120Hz-scherm, dat je op steeds meer vergelijkbaar geprijsde smartphones vindt.

TCL op zijn beurt scoort weer punten door de 20L Plus van opvallend veel opslaggeheugen te voorzien. Met 256GB is het geheugen groter dan dat van veel duurdere smartphones. Modellen als de iPhone 12 Pro en Samsung Galaxy S21 beschikken standaard namelijk over 128GB geheugen. Op de TCL 20L Plus kun je dus heel veel media kwijt.

TCL 20L+

De smartphone heeft verder vier camera’s op de achterkant, lekker veel werkgeheugen (6GB) en een grote 5000 mAh-accu. Die laadt op via een usb-c-poort. Het laden gaat niet bijzonder snel, maar vlot genoeg. De TCL 20L Plus is voorzien van features als een vingerafdrukscanner in de aan- en uitknop op de zijkant en draait op een Qualcomm Snapdragon 662-processor. Dat is niet de nieuwste of snelste processor voor dit type smartphone, maar hij is vlot genoeg.

Houd er wel rekening mee dat er in dit prijssegment merkbaar snellere smartphones te koop zijn. Onder andere van Xiaomi, Realme en Poco.

Software: van Android 11 naar 12

Op de TCL 20L Plus is bij de release Android 11 geïnstalleerd. TCL belooft een update naar Android 12, dat in het najaar van 2021 uitkomt. De smartphone krijgt later geen Android 13. Veel concurrerende toestellen ontvangen wel twee grote updates, TCL doet dat dus niet. De fabrikant garandeert twee jaar beveiligingsupdates en rolt er één per drie maanden uit. Sommige concurrerende merken rollen langer updates uit. Nokia doet dit bijvoorbeeld drie jaar en Samsung zelfs vier jaar. Dergelijke smartphones zijn dus langer veilig te gebruiken en dat is wel zo’n prettige gedachte.

TCL 20L Plus release

De TCL 20L Plus is sinds mei 2021 in Nederland te koop voor een adviesprijs van 279 euro. Je hebt de keuze uit de kleuren blauw en zwart. Niet alleen kun je de smartphone los aanschaffen; het is ook mogelijk om ‘m in combinatie met een abonnement te kopen. Kun je af met minder werk- / opslaggeheugen? Bekijk dan de betaalbare TCL 20L eens.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews TCL 20L Plus

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu