TCL 30

1/8

Pluspunten

  • Mooi oled-scherm
  • Uitbreidbare opslagruimte
  • Goedkoop

Minpunten

  • Geen heel snelle processor
  • Slechts één bruikbare camera

De TCL 30 is een betaalbare smartphone met een mooi oled-scherm, driedubbele camera en een grote accu. Op deze pagina lees je alles over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Alles wat je moet weten over de TCL 30

TCL 30

De TCL 30 is onderdeel van de TCL 30-serie, die bestaat uit zes smartphones met een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Dit model draait op een bescheiden processor, die echter prima geschikt is voor alledaagse taken als appen, mailen en Netflixen. TCL stopt daar 4GB RAM en 64GB opslagruimte bij. Die kun je overigens eenvoudig uitbreiden met een micro-sd-kaartje van maximaal 1TB.

De grote ster van dit toestel is het 6,7 inch-oled-scherm. Daardoor is het contrast zeer goed, geniet je van mooie kleuren en is zwart ook echt zwart. Bovendien ligt de resolutie met 2400 bij 1080 pixels lekker hoog en zien zowel tekst als foto’s er scherp uit. De verversingssnelheid is met 60Hz niet erg hoog, maar daar kunnen we gezien de bescheiden adviesprijs mee leven. Wel zijn er smartphones in deze prijsklasse met een 90Hz-scherm, dat er iets soepeler uitziet.

Grote accu, drie camera’s

TCL 30

Deze TCL heeft een accu van 5010 mAh, wat in combinatie met de bescheiden processor een prima accuduur op moet leveren. Je kunt het toestel opladen met 18 Watt. Sommige concurrenten bieden een hogere laadsnelheid, maar voor deze prijs is het zeker niet slecht.

De TCL 30 heeft in totaal vier camera’s, waaronder een selfiecamera van 8 megapixel. Op de achterkant vind je nog eens drie lenzen, waaronder een 50 megapixel-hoofdcamera. Standaard spuwt deze plaatjes van 12 megapixel uit. Door beeldpunten samen te voegen, moet de kwaliteit van je foto’s beter worden. Daarnaast heeft het toestel een dieptesensor voor mooiere portretten en een 2 megapixel-macrocamera.

TCL 30 kopen

De TCL is vanaf eind maart verkrijgbaar in Nederland voor een adviesprijs van 219,99 euro. Sommige webwinkels bieden het toestel overigens al voor de release goedkoper aan. Je kunt kiezen uit de kleuren blauw en zwart.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews TCL 30

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu