TCL 305

1/8

Pluspunten

  • Betaalbaar toestel
  • Draait op afgeslankte versie Android

Minpunten

  • Nog uitgerust met Android 11
  • Geen krachtige hardware

De TCL 305 is een nieuw budgettoestel met een groot scherm en een flinke accu. Meer weten? Je leest hier alles over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

TCL 305

TCL 305 is goedkope instaptelefoon met groot scherm

TCL heeft met de 305 een budgettoestel in handen dat op papier niet erg indrukwekkend is, maar wel erg betaalbaar. De smartphone heeft een groot 6,52 inch-scherm, waardoor het kijken van video’s prettig is. De kwaliteit van het scherm is met een 60Hz-verversingssnelheid en lcd-technologie niet geweldig, maar daar is de prijs dan ook niet naar.

De smartphone draait op een Helio A22-chip van Mediatek, die alles behalve krachtig is. Whatsap, internet en social media werken echter prima. De chip wordt vergezeld door 32GB opslag en 2GB RAM. Dat is beide wel érg weinig voor een smartphone in 2022. Wel kiest TCL voor Android 11 Go, een afgeslankte versie van het besturingssysteem. Daardoor moet de telefoon toch nog enigszins soepel aanvoelen.

Tegenvallende camera’s, maar grote accu

De 305 heeft drie verschillende camera’s op de achterkant. Dit zijn een 13 megapixel-hoofdlens, 2 megapixel-macrocamera en 2 megapixel dieptesensor. Aan de laatste twee lenzen heb je als gebruiker vrijwel niets, omdat de resolutie simpelweg te laag is. Selfies maak je met een 5 megapixel-selficamera, die is weggewerkt in een druppelvormige notch.

De accu van de TCL 305 is met een inhoud van 5000mAh flink aan de maat. Je komt naar verwachting dus prima de dag door met het het toestel. Veel concurrenten hebben kleinere accu’s. Als je van een lange accuduur houdt, is de TCL 305 misschien wel een goede smartphone voor jou.

TCL 305 kopen

De TCL 305 is vanaf eind maart verkrijgbaar in Nederland voor een adviesprijs van 149,99 euro. Sommige webwinkels bieden het toestel nu al goedkoper aan, dankzij earlybird-korting. Je kunt kiezen uit de kleuren donkerblauw en zwart.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews TCL 305

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu