Android Pay: het complete overzicht

Gijs Ettes
1 min leestijd
Android Pay

Wat is Android Pay?

Android Pay is het nieuwe betaalplatform van Google dat winkels en bedrijven creditcardbetalingen van klanten laat accepteren in hun app. Daarnaast wordt het dankzij de dienst voor consumenten gemakkelijk om in fysieke winkels te betalen met een smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws over Android Pay

Dat Google Android Pay heeft gelanceerd, betekent overigens niet dat Google Wallet verdwijnt. Deze betaaldienst, die in 2011 werd gelanceerd maar nooit voet aan de grond heeft gekregen, zal blijven bestaan als een zogenoemde peer-to-peer betaal-app. Wallet moet consumenten in staat stellen om geld naar andere gebruikers over te maken. Android Pay is het betaalsysteem dat als basis dient voor andere diensten of applicaties.

Android Pay is ook voorzien van een loyaliteitsprogramma. Dat wil zeggen dat klanten automatisch sparen voor punten die ingewisseld kunnen worden voor kortingen en aanbiedingen. Het betaalplatform gaat in de nabije toekomst de concurrentie aan met Apple Pay en Samsung Pay. Wanneer Android Pay officieel in ons land beschikbaar wordt, is op het moment van schrijven  niet bekend.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu