De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Pokémon GO: het complete overzicht

Thomas Haenen
3 min leestijd
Pokémon GO

Pokémon GO is een populaire game van Nintendo en Niantic.  Spelers moeten met Pokémon GO de echte wereld in om Pikachu, Charmander en andere monsters  te vangen.  Bekende locaties in de buurt  veranderen automatisch  in Pokémon Gyms en PokéStops, en de beesten zelf duiken op in het gras, midden in de stad of verstopt onder tafel bij spelers thuis. De  augmented reality-game wist in korte tijd miljoenen spelers aan te trekken.

Het laatste nieuws over Pokémon Go

Wat is Pokémon GO?

Lees verder na de advertentie.

In de Pokémon-games staat één ding centraal: verzamel alle Pokémon en wordt de beste  trainer aller tijden. De eerste spellen in de reeks waren twintig jaar geleden al ontzettend succesvol. Ieder schoolplein was gevuld met Game Boys, speelkaarten en andere voorwerpen gerelateerd aan de populaire serie. Sinds de introductie van dat eerste spel is de populariteit nauwelijks verdwenen: ieder nieuw spel vliegt wereldwijd nog altijd miljoenen keren over de toonbank.

Pokémon GO screenshots

Met Pokémon GO wordt de serie voor het eerst naar smartphones gebracht. Nintendo en The Pokémon Company werken daarvoor samen met Niantic, een bedrijf dat voorheen een onderdeel was van Google. Niantic ontwikkelde Ingress, een  augmented reality-game waar je de echte wereld in moest om monumenten te veroveren en te strijden tegen andere teams. Datzelfde principe zien we nu terug in Pokémon GO, waar je naar buiten zult moeten om monsters te vangen.

Start je het spel voor de eerste keer op, dan krijg je de keuze uit drie Pokémon: Squirtle, Charmander of Bulbasaur, wellicht bekende namen voor spelers van het eerste uur. Vervolgens wordt je de wijde wereld ingestuurd om nieuwe Pokémon te vangen. Je telefoon trilt als er een nieuw beest in de buurt zit, waarna je met de camera van je Android moet scannen waar het zich precies bevindt. Vervolgens is het zaak om Pokéballs te gooien om je Zubat, Oddish of andere Pokémon te vangen.

Monumenten, bijzondere gebouwen of andere opvallende locaties in de buurt zijn automatisch gemarkeerd. Deze locaties zijn door de game veranderd in PokéStops en Gyms. Bij de PokéStops zijn nieuwe voorwerpen te halen, zoals Pokéballs of lokmiddelen. Zijn jouw Pokémon sterk genoeg, dan kun je op naar de Gym. Dit zijn locaties die door de sterkste spelers overgenomen kunnen worden. Sluit je aan bij Team Rood, Blauw of Groen en zorg dat je zoveel mogelijk Gyms overneemt.

Pokémon Go-updates

Pokémon GO downloaden kan sinds 6 juli 2016. Het spel werd gelanceerd in een beperkt aantal landen, waaronder Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Inmiddels is de game ook beschikbaar in Nederland en België. De game is via onderstaande link te downloaden, weegt 58MB en werkt op alle smartphones met Android 4.4 (KitKat) of nieuwer.

Ontwikkelaar Niantic zegt de game de komende maanden uit te breiden met verschillende nieuwe features. Zo kun je in de toekomst met Pokémon GO ruilen. Je zult jouw Raichu of Diglet kunnen delen met vrienden of voorbijgangers op straat. Ook moet er een verhoogde interactie bij PokéStops en Gyms komen, en de ontwikkelaar zegt zelfs een versie van Pokémon GO voor Google Glass te overwegen.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Pokémon GO archief

Bekijk archief (86 artikelen)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu