De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

In 3 stappen browsen zonder reclame op je Android

Redactie
21 mei 2015, 21:11
2 min leestijd
In 3 stappen browsen zonder reclame op je Android

Het is met Adblock Plus mogelijk om te browsen zonder reclame. De app draait op de achtergrond en filtert advertenties uit het webverkeer, ongeacht welke browser je gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Let hierop

Let er wel op dat je bij gebruik van Adblock Plus websites broodnodige inkomsten ontneemt. Daarom is het fijn om websites die je vaak bezoekt, zoals Android Planet, te whitelisten. Dit kan in de plugin voor de browser, maar nog niet met de Android-app. En dat is zonde, want hierdoor ontneem je de inkomsten van alle websites die je bezoekt.

Daarnaast is Adblock Plus een berucht bedrijf omdat het andere bedrijven onder druk zet om zogeheten ‘geaccepteerde advertenties’ in te kopen. Dit zijn advertenties die niet door Adblock Plus worden geblokkeerd. Hier betalen bedrijven als Google en Facebook hoge bedragen voor, waardoor de advertenties toch worden getoond. Je kunt deze functie uitschakelen, maar velen weten dit niet. Met deze vorm perst Adblock Plus in feite bedrijven af.

Daarnaast wordt al het internetverkeer middels een proxy van Adblock Plus verstuurd en ontvangen. Dit betekent dat al je data via Adblock Plus wordt gestuurd; een bedrijf dat niet bekend staat om zijn goede bedoelingen. Houd daar dus  rekening mee.

In 3 stappen surfen zonder advertenties met Adblock Plus

  1. main_screenDownload en installeer de Adblock Plus Android-app via deze link;
  2. Als je root hebt, werkt de app direct. Op toestellen zonder root is het noodzakelijk om de proxy-instellingen in te stellen. De app helpt je hierbij. Door de proxy wordt het verkeerd omgeleid en advertenties uit het verkeerd gefilterd;
  3. Vervolgens draait Adblock Plus constant op de achtergrond. De app verbruikt hierdoor veel data, maar niet meer data dan normaal – alle apps verbruiken immers data via Adblock Plus. De melding in het notificatiescherm is vanaf Android 5.0 te verwijderen door er lang op te drukken.

Er zijn ook nog browsers met ingebouwde Adblock-functionaliteiten, zoals de Adblock Plus Browser en de Ghostery Browser. Deze browsers blokkeren automatisch alle advertenties tijdens het browsen en werken zonder proxy.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu