Adoptable storage in Android 6.0: zo breid je je toestelgeheugen uit

Gijs Ettes
14 oktober 2015, 14:58
1 min leestijd
Adoptable storage in Android 6.0: zo breid je je toestelgeheugen uit

Vanaf Android 6.0 Marshmallow is het eindelijk mogelijk om een externe micro-sd-kaart te gebruiken als interne opslag. De opslag van het geheugenkaartje kan gebruikt worden om de totale opslag uit te breiden en eerdere  beperkingen zijn verleden tijd.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt adoptable storage in Android Marshmallow

adoptable storage

Adoptable storage is een van de fijnere verbeteringen die Android Marshmallow met zich meebrengt. Als je een micro-sd-kaartje in je smartphone of tablet stopt, vraagt Marshmallow hoe je het kaartje wilt gebruiken: als draagbare of interne opslag. Kies je voor dat laatste, dan wordt het kaartje geformatteerd en gereedgemaakt voor gebruik.

De extra opslag die je vervolgens krijgt, is niet alleen te gebruiken om media op te slaan, maar ook voor de opslag van apps en app-data. Android 6.0 maakt geen onderscheid meer tussen de interne opslag en de opslag van de micro-sd-kaart, zodat je eindelijk zonder beperkingen de ruimte op je toestel kunt uitbreiden. Handig voor als je smartphone of tablet weinig vrije opslag heeft.

Je kunt ook handmatig een sd-kaartje gereedmaken om als interne opslag te dienen door de stappen hieronder te doorlopen:

  1. Ga naar ‘Instellingen > Opslag’;
  2. Selecteer de geheugenkaart, tik op de menuknop rechtsboven en volgens op ‘Instellingen’;
  3. Kies ‘Formateer als interne opslag’ en bevestig je keuze;
  4. Is het proces voltooid, herstart dan nog even je toestel.

Hierna is je interne opslagruimte uitgebreid met het geheugen van de micro-sd-kaart. Houd er wel rekening mee dat het kaartje alleen is te gebruiken in het toestel waarvoor het geformatteerd. Stop je het in een nieuw toestel, dan moet je stappen hierboven opnieuw doorlopen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu