De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Eindelijk: zo kijk je Amazon Prime Video met je Chromecast

Thomas Haenen
9 juli 2019, 15:38
2 min leestijd
Eindelijk: zo kijk je Amazon Prime Video met je Chromecast

Amazon Prime Video-series als Fleabag, Transparent en The Grand Tour kun je nu ook met een Chromecast op je televisie kijken. Dit is hoe de Prime Video Chromecast-ondersteuning precies werkt.

Lees verder na de advertentie.

Amazon Prime Video Chromecast gebruiken: zo werkt het

In april maakten Google en Amazon bekend de strijdbijl te begraven, en elkaars streamingdiensten en -apparaten weer te ondersteunen. Vandaag wordt die belofte werkelijkheid, zo laten de techgiganten weten. De Amazon Prime Video-app voor Android-smartphones ondersteunt nu namelijk ook de Chromecast. Daardoor kun je alle series en films van de videodienst op je televisie bekijken.

Om zelf Prime Video naar je tv te casten, volg je onderstaande stappen:

  1. Zorg dat de Chromecast in je tv zit en werkt;
  2. Download de nieuwste versie van de Amazon Prime Video-app in de Play Store;
  3. Open de app, en selecteer de serie of film die je wil kijken;
  4. Druk rechtsboven in beeld op het Cast-icoontje om de media naar je tv te sturen.

Zie je het Cast-icoontje nog niet? Dan zul je nog heel even geduld moeten hebben. De update wordt de komende dagen geleidelijk wereldwijd uitgerold.

Amazon Prime Video Chromecast gebruiken

Natuurlijk heb je wel een abonnement op Prime Video nodig om series of films te kunnen kijken. De videodienst is relatief betaalbaar en kost drie euro per maand. Daarmee krijg je toegang tot Amazon Originals als American Gods, Grand Omens en Fleabag. Daarnaast vind je op Prime Video veel populaire bestaande series, waaronder The Office, This Is Us en House. Op zoek naar meer? Check ook onze Chromecast-tips met de beste series, films en muziek voor je mediaspeler.

Probeer Amazon Prime Video

Waarom Amazon en Google ruzie maakten

Amazon en Google voeren al sinds 2015 ruzie rondom mediadiensten. Google weigerde de afgelopen jaren om de YouTube-app te ondersteunen op FireOS, Amazons variant op Android, omdat deze variant wordt geleverd zonder de Play Store en andere Google-apps. Daardoor was het voor gebruikers met een Amazon-tablet of -mediaspeler lastiger om YouTube-video’s te kijken.

In reactie op het verwijderen van de YouTube-app, gooide Amazon de Chromecast uit zijn assortiment. Pas sinds eind vorig jaar wordt de mediaspeler weer verkocht via de grootste webwinkel ter wereld. Daarnaast had Prime Video, de streamingdienst van het bedrijf, geen Chromecast-ondersteuning. Daardoor waren Prime Video-series alleen beschikbaar op de eigen Fire Stick van het bedrijf, of enkele andere Chromecast-alternatieven.

Als onderdeel van de hernieuwde samenwerking tussen de twee bedrijven brengt Google de YouTube-app uit voor de Fire-mediaspelers van Amazon. Heb je bijvoorbeeld een Fire TV Stick of Fire TV Cube, dan kun je daarop vanaf nu ook weer YouTube-video’s kijken. Ook wordt de Prime Video-app voor Android TV nu beschikbaar gemaakt voor alle Android TV-apparaten. Tot voor kort werkte die slechts op een handjevol mediaspelers, waaronder de Nvidia Shield.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu