Amazon Prime Video opzeggen: zo doe je dat in 4 stappen

Michel van 't Klaphek
15 maart 2023, 16:42
2 min leestijd
Amazon Prime Video opzeggen: zo doe je dat in 4 stappen

Kijk je steeds minder vaak naar Prime Video of ben je helemaal door het aanbod heen? Dan is het tijd om je abonnement te annuleren. In dit artikel laten we zien hoe Amazon Prime Video opzeggen in zijn werk gaat.

Lees verder na de advertentie.

Amazon Prime Video opzeggen in 4 stappen

Amazon Prime Video wordt regelmatig aangevuld met nieuwe films en series, waardoor er vrijwel voor iedereen wel wat leuks tussenzit. Toch kan het zo zijn dat het aanbod je niet ligt, je er eigenlijk geen tijd voor hebt of je al op genoeg streamingdiensten bent geabonneerd.

Prime Video is met een maandprijs van 2,99 euro één van de goedkoopste streamingdiensten in Nederland, maar het is zonde van het geld als je nooit kijkt. In dat geval is het slim om je abonnement op te zeggen, want anders blijf je onnodig doorbetalen.

Amazon Prime Video opzeggen doe je zo:

  1. Ga naar de pagina ‘Je Amazon Prime-lidmaatschap beheren‘ en log eventueel in;

  2. Tik onder je naam op ‘Lidmaatschap beheren’;

  3. Kies voor ‘Beheren Lidmaatschap’;

  4. Tik op ‘Lidmaatschap beëindigen’.


Na het bevestigen van je keuze wordt het lidmaatschap ingetrokken. Heb je het Prime Video-abonnement vooruitbetaald? Dan zie je in het lidmaatschap-menu tot wanneer je kunt blijven kijken. Wanneer je nog in de proefperiode zit, zijn bovenstaande teksten iets anders, maar de inhoud blijft overeind.

Heb je het Prime Video-abonnement niet direct bij Amazon afgesloten, maar kreeg je het bijvoorbeeld cadeau bij een grote aankoop? Dan is het misschien verstandig om contact op te nemen met de verkoper in kwestie. Abonnementen die via derden zijn afgesloten kunnen namelijk niet altijd op bovenstaande manier worden opgezegd.

Ook handig: Een Netflix-account opzeggen in 4 stappen

Meer over Amazon

Amazon begon ooit als online boekenwinkel, maar verkoopt tegenwoordig vrijwel alles. Partijen als Bol.com en Coolblue maken zich ongetwijfeld zorgen, want sinds een tijdje is het Amerikaanse online warenhuis ook in Nederland actief. Vooral Amazon Prime, de spotgoedkope bezorgdienst, heeft een hoop potentie. Maar ook Spotify moet oppassen: met Amazon Music heeft het bedrijf namelijk een eigen streamingdienst in huis.

Ook interessant: de wekelijkse streamingtips op Android Planet

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu