De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Amazon Prime Video: wat je moet weten over deze Netflix-concurrent

Erwin Vogelaar
26 november 2019, 14:22
6 min leestijd
Amazon Prime Video: wat je moet weten over deze Netflix-concurrent

Naast videodiensten zoals Netflix en Videoland, is ook Prime Video van Amazon in Nederland te verkrijgen. In deze Prime Video-uitleg kom je alles te weten over deze dienst.

Lees verder na de advertentie.

Amazon Prime Video-uitleg

Prime Video van Amazon is sinds eind 2016 ook in Nederland verkrijgbaar, waardoor je zowel originele series van Amazon als aangekochte series en films kunt bekijken. Sinds juli 2019 is het ook mogelijk om deze series en films naar je Chromecast te sturen. Daardoor is de dienst een stuk interessanter geworden.

1. Wat is Prime Video?

Prime Video is de videodienst van Amazon. Dit is dus een concurrent voor diensten zoals Netflix en Videoland. De bibliotheek van Prime Video heeft combinatie van eigen en aangekochte producties. Dat betekent dat je bijvoorbeeld series als The Marvelous Mrs. Maisel en American Gods van Amazon zelf kunt kijken, maar dat je ook series als Mr. Robot en Downton Abbey kunt vinden die niet van Amazon zijn. Tevens worden films aangeboden.

2. Wat kost Prime Video?

Prime Video is onderdeel van de abonnementsdienst Amazon Prime. Deze dienst kun je de eerste 30 dagen helemaal gratis proberen. Handig als je bijvoorbeeld maar een enkele serie interessant vindt en die binnen een maand wil kijken.

Daarna kost Amazon Prime 2,99 euro per maand. Voor die prijs krijg je niet alleen toegang tot de series en film van Amazon Prime Video, maar ook:

  • Premium verzending bij bestellingen, waardoor ze sneller worden bezorgd;
  • Twitch Prime, met extra’s voor streamingdienst Twitch en soms gratis games;
  • Eerder toegang tot deals;
  • Onbeperkte opslag voor foto’s op Amazon Drive.
amazon prime video uitleg

3. Hoe schrijf ik mij in voor Prime Video

Voor het inschrijven op Amazon Prime heb je allereerst een Amazon-account nodig. Dat kan via de officiële Prime Video-app, die je via onderstaande link downloadt in de Play Store. In de app tik je op ‘Create new Account’ en doorloop je de stappen om een nieuw account te maken.

Download Prime Video in de Play Store (gratis)

4. Op welke manieren kan ik Prime Video kijken?

De series en films van Prime Video zijn op verschillende manieren te bekijken. Dat kan bijvoorbeeld via de Android-app, de app van je televisie of je webbrowser.

Sinds kort heeft de Prime Video-app ook ondersteuning voor Chromecast. Daarvoor tik je in de app op het Cast-icoontje na het kiezen van een film of serie die je wil kijken. Voor meer informatie check je onze uitleg over de Prime Video Chromecast-functie.

Welke functies van de Android-app moet ik kennen?

Naast de Chromecast-functie biedt de Prime Video-app nog enkele handige opties. Zo is het mogelijk om een serie te downloaden, door op de pagina van de serie op de downloadknop te tikken. Op deze manier geniet je ook van je favoriete shows als je geen internet hebt.

Daarnaast is het handig om een kijklijst bij te houden. Druk bij een serie of een film op de plusknop om die aan je kijklijst toe te voegen. Op deze manier hoef je nooit meer te zoeken naar iets om te kijken.

6. Deze Prime Video-series zijn de moeite waard

Amazon heeft een interessant aanbod aan series. Daar zitten shows tussen waar Amazon de rechten van heeft om exclusief via hun dienst aan te bieden, maar ook uitstekende producties die Amazon zelf maakt. Dit is een selectie van tien series die meer dan de moeite waard zijn:

1. The Marvelous Mrs. Maisel (Original)

Zodra de relatie van de ideale huisvrouw uitgaat, besluit ze zich op stand-up comedy te richten. Dat zorgt voor een fantastische serie, vol bizar mooie sets en kostuums die je transporteren naar het New York van de jaren vijftig.

2. Transparent (Original)

In Transparent speelt Jeffrey Tambor een personage dat pas op latere leeftijd uit de kast komt als een transgender vrouw. De serie volgt niet alleen haar reis, maar voornamelijk die van haar familie.

3. Fleabag (Original)

Fleabag is bedacht, geschreven en geacteerd door de oneindig getalenteerde Phoebe Waller-Bridge. Ze speelt een gecompliceerde vrouw wiens leven een puinhoop is, maar ze kan daar toch een hoop humor in vinden.

4. The Boys

Aan superheldenseries en -films hebben we geen tekort. Daarom is het zo leuk dat Amazon met The Boys een hele andere kant op gaat. Want wat als de meest populaire superhelden eigenlijk gewoon eikels zijn die alleen geven om de roem en niet de mensenlevens?

5. Undone

Undone is een unieke geanimeerde serie, over een jonge vrouw die na een auto-ongeluk erachter komt dat ze niet meer lineair door de tijd hoeft te bewegen. Maar moet je dat wel willen? Het is een serie dat zowel in verhaal als stijl de grenzen weet te verleggen.

6. The Grand Tour (Original)

De heren van Top Gear hebben een nieuw thuis bij Amazon gevonden met The Grand Tour. Ben je bekend met Top Gear, dan weet je precies wat je kunt verwachten. Prachtige beelden van de nieuwste auto’s en een hoop joligheid met de drie presentatoren.

7. Good Omens (Original)

In Good Omens maak je kennis met een engel en een demoon die eigenlijk aartsvijanden moeten zijn, maar het heel goed met elkaar kunnen vinden. In de komische serie (gebaseerd op het gelijknamige boek) proberen ze het eind der tijden te voorkomen, want eigenlijk is de aarde toch best leuk.

8. American Gods (Original)

De oude goden verliezen hun macht en maken plaats voor nieuwe goden, zoals technologie en media. In deze serie volg je Shadow Moon, een sterveling die op pad gaat met één van de oude goden om zich voor te bereiden op de komende oorlog.

https://www.youtube.com/watch?v=7-_oR54HwKU&

9. The Man in the High Castle (Original)

Wat als de nazi’s de Tweede Wereldoorlog hadden gewonnen? In deze serie met een alternatieve geschiedenis volg je personages die filmbeelden vinden van een wereld waarin Duitsland de oorlog verliest. De ‘Man in the High Castle’ zou deze beelden hebben gecreëerd.

10. The Expanse (Original)

Deze sciencefictionserie is na drie seizoenen geannuleerd op Syfy, waarna Amazon het heeft opgepakt voor een vierde seizoen. De serie gaat over een samenzwering midden in een door de mensheid gekoloniseerd zonnestelsel.

11. Mr. Robot

Mr Robot is een waanzinnige serie over een hacker die binnen de groep ‘fsociety’ wordt opgenomen, om te werken aan het neerhalen van het kwaadaardige bedrijf E Corp.

12. Downton Abbey

In de Britse kostuumdrama Downton Abbey volg je de gebeurtenissen in een groot landhuis. Daarin volg je zowel de aristocratische familie die daar woont, als het personeel dat de boel draaiende houdt.

Meer kijktips

Elke week kiezen we vijf nieuwe kijk- en luistertips uit. Daar zitten ook nieuwe series en films op Prime Video bij. Check de nieuwste edities van deze Chromecast-tips via onderstaande links. Op zoek naar meer? Lees dan ook onze Netflix-tips van juni 2019.

Probeer Amazon Prime (2,99 euro p/m)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu