De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Amerikaanse versie van Netflix kijken: zo doe je dat

Michel van 't Klaphek
19 november 2019, 13:33
4 min leestijd
Amerikaanse versie van Netflix kijken: zo doe je dat

De Amerikaanse Netflix heeft een stuk meer films en series in huis dan de Nederlandse versie., maar is hier niet zomaar verkrijgbaar. Android Planet legt uit hoe je de Amerikaanse Netflix alsnog kunt gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Amerikaanse Netflix kijken: een handleiding

Een belangrijke noot vooraf: het is eigenlijk niet toegestaan om de Amerikaanse versie van Netflix in Nederland te bekijken. De streamingdienst pakt overtreders momenteel niet actief aan, maar heeft wel het recht hiertoe. Deze handleiding gebruiken doe je dus compleet op eigen risico.

1. Neem een VPN-abonnement

Netflix is een wereldwijd bedrijf, maar het aanbod verschilt per land. Dit heeft te maken met uitzendrechten. Een film of serie mag hierdoor wel in het ene land worden uitgezonden, maar niet in het andere. Het aanbod hangt dus af van je locatie. De Amerikaanse versie van Netflix heeft zonder twijfel één van de grootste collecties aan films en series.

Dit aanbod kun je echter niet zomaar vanuit Nederland bekijken. Hiervoor heb je een VPN nodig. Deze dienst laat jouw internetverkeer via een server in het buitenland verlopen. Hiermee ontloop je locatierestricties. Ook is een VPN gebruiken beter voor je online privacy. Heb je nog geen VPN? Wij raden onderstaande partijen aan:

Meer weten over hoe een VPN precies werkt, welke kosten hieraan verbonden zijn en de voor- en nadelen per aanbieder checken? Lees dan ons onderstaande achtergrondartikel voor meer informatie. Hierin leggen we ook uit waarom je beter geen gratis VPN kunt gebruiken.

Lees verder: Alles over VPN op Android: waarom, hoe en de beste VPN-apps

vpn android 7

2. Download en stel de Android VPN-app in

Let tijdens het aanschaffen van een VPN-abonnement op de beschikbare serverlocaties. Om de Amerikaanse versie van Netflix in Nederland te kunnen kijken, moet je het internetverkeer via de Verenigde Staten omleiden. Check? Dan is het nu tijd om de Android-app van jouw VPN te downloaden. Hieronder hebben we de downloadlinks van de populairste aanbieders op een rijtje gezet:

3. Amerikaanse Netflix kijken

Na het downloaden van de Android VPN-app meld jij je aan met de inloggegevens die je tijdens de aanschaf van het abonnement hebt gekregen. Zodra je bent ingelogd, kies je een serverlocatie ergens in Amerika en druk je op de knop om te verbinden. Vanaf nu denken apps en websites dat je in het land van president Trump verblijft.

Open nu de Netflix-app zoals je gewend bent, en wacht eventueel een paar seconden totdat het aanbod ververst is. Als het goed is, zie je nu andere films en series in de catalogus verschijnen dan je gewend bent. Tik een titel aan om te beginnen met kijken. Eventueel moet je hierbij wel handmatig de ondertiteling aanzetten, omdat Netflix dus denkt dat je de app vanuit de VS gebruikt.

4. Maar, let op

Een goede VPN-dienst kost geld. Er zijn wel gratis aanbieders beschikbaar, maar vaak heb je hierbij een beperkte keuze aan serverlocaties. Je moet hierbij dus net geluk hebben dat je je internetverkeer via Amerika kunt laten verlopen. Bovendien hebben veel gratis VPN-diensten een datalimiet, waardoor je bijvoorbeeld halverwege de aflevering of film niet verder kunt kijken omdat je dit limiet overschrijdt.

Verder is het belangrijk om te weten dat Netflix VPN-aanbieders continu op de hielen zitten. Op die manier worden bepaalde VPN-servers soms op de zwarte lijst gezet, zodat je niet langer de Amerikaanse Netflix kunt bezoeken. De grote aanbieders zijn er vervolgens echter weer als de kippen bij om dit verbod te omzeilen. Je merkt het al: het is een kat- en muisspel tussen Netflix en VPN-aanbieders.

Meer over Netflix

Is het gelukt? Veel plezier met de nieuwe films en series! Wanneer je de Amerikaanse versie ook hebt uitgekeken zijn er gelukkig nog genoeg Netflix-alternatieven om uit te kiezen. Uiteraard hebben ook deze een ander aanbod dan de Nederlandse versie. Ook kun je natuurlijk Hulu kijken. Hierbij heb je wel een account en Amerikaanse creditcard nodig.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu