In 3 stappen je gesproken audiogeschiedenis in Android verwijderen

Redactie
23 februari 2015, 19:02
1 min leestijd
In 3 stappen je gesproken audiogeschiedenis in Android verwijderen

Google houdt precies bij wat voor spraakopdrachten je allemaal inspreekt bij Google Now. Maar er is een manier om deze geschiedenis te verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

Google Now is in het Nederlands beschikbaar, en ook spraakopdrachten worden in het Nederlands door de slimme assistent van Android herkend. Zo kun je bijvoorbeeld ‘Wie is de minister-president van Nederland’ aan Google Now vragen, waarna de dienst reageert door het antwoord op het scherm te tonen en uit te spreken.

Al deze spraakopdrachten die Google Now registreert, worden opgeslagen in de cloud van Google. Zo kun je bijvoorbeeld je spraakopdrachten opnieuw beluisteren. Daarnaast heb je de mogelijkheid om ze te verwijderen, en Android Planet legt uit hoe je dit in drie stappen doet.

In drie stappen de Android audiogeschiedenis verwijderen

  1. googlenow-gesprokenGa naar je Android audiogeschiedenis, een  onderdeel van Googles overzichtspagina van jouw zoekgeschiedenis;
  2. Hier kun je gesproken audio-opdrachten opnieuw beluisteren. Als je ze aanvinkt, kun je ze verwijderen door op de knop ‘items verwijderen’ aan de bovenkant te drukken;
  3. Het is handig om het bovenste item naast ‘items verwijderen’ aan te vinken. Zo worden in één keer al je gesproken opdrachten aangevinkt en kun je ze allemaal gemakkelijk verwijderen.

En dat was het! Al je gesproken zoekopdrachten en commando’s zijn verwijderd uit de cloud van Google. Herhaal deze stappen na een tijd weer, als de cloud opnieuw is gevuld met audiobestanden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu