De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

In 3 stappen energieverbruik van Android verminderen met IF by IFTTT

Wouter Nijsen
25 juni 2015, 17:08
2 min leestijd
In 3 stappen energieverbruik van Android verminderen met IF by IFTTT

IF by IFTTT voor Android heeft een nieuwe kanaal gekregen. Het zogenoemde Android Battery Channel geeft je de mogelijkheid om zaken rondom de batterij van je Android te automatiseren. In deze tip laten we zien hoe dat werkt.

Lees verder na de advertentie.

Android Battery Channel van IF by IFTTT

IF by IFTTT is verreweg de beste app om allerlei zaken met en rondom je smartphone te automatiseren. De applicatie bevat veel functies, ziet er overzichtelijk uit en is gratis te gebruiken. Dat maakt IF by IFTTT erg populair; niet voor niets is de app al op miljoenen Android-apparaten geïnstalleerd.

Android Battery Channel

IF by IFTTT noemt de Android-functies die je automatiseert `recepten`, die worden ondergebracht in kanalen. Sinds gisteren is er een nieuw kanaal, het zogenoemde Android Battery Channel, beschikbaar. Hiermee kun je bepaalde zaken rondom de accu van je Android-toestel automatiseren. Denk hierbij aan de optie om wifi automatisch uit te schakelen wanneer je nog maar weinig batterij hebt, of het accuverbruik bij te houden in Google Drive. Hoe je het Android Battery Channel instelt en gebruikt, leggen we hieronder uit.

  1. Download en installeer IF by IFTTT uit Google Play en maak – als je die nog niet hebt – een account aan;
  2. Open de app en tik op het icoontje rechtsboven om de instellingen te openen. Kies vervolgens voor `Channels`. Hierna zie je alle beschikbare kanalen in IF by IFTTT verschijnen, met rechtsboven `Android Battery`. Tik hierop en druk op `Connect` om de functie te koppelen;
  3. Zodra je bent gekoppeld aan het Android Battery Channel kun je de bijhorende recepten gebruiken. Die kun je handmatig invoeren, door in de app op het plusteken te tikken. Ze zijn ook te vinden en activeren op deze pagina.
Android Battery Channel

Dat was het! Het is nu mogelijk om allerlei accufuncties te automatiseren. Een handig recept is bijvoorbeeld ‘turn off wifi/bluetooth when battery is low‘.

Ook kun je ervoor kiezen om een notificatie te versturen wanneer je batterij bijna leeg is. Het toffe hierbij is dat Android Wear-apparaten ook worden ondersteund. Probeer dus een aantal zaken uit en kijk wat voor jou als gebruiker het beste werkt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu