De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: zo verwijder je meerdere sms’jes in één keer met de Berichten-app

Wouter Nijsen
21 augustus 2019, 16:28
2 min leestijd
Tip: zo verwijder je meerdere sms’jes in één keer met de Berichten-app

De Berichten-app van Google, die standaard op vrijwel alle Android-apparaten geïnstalleerd staat, heeft een handige nieuwe functie gekregen. Je kunt nu simpel en snel meerdere berichtjes binnen gesprekken verwijderen, zonder dat de hele conversatie verdwijnt.

Lees verder na de advertentie.

Meerdere berichten verwijderen in Berichten-app

Gek genoeg was het met de standaard Berichten-app nog niet mogelijk om in een gesprek meerdere sms’jes handmatig te selecteren en verwijderen. Vanaf versie 4.7 van Berichten, die in de Play Store wordt uitgerold, wordt deze functie eindelijk toegevoegd.

De update krijg je automatisch binnen, maar kun je ook handmatig installeren door het apk-bestand te downloaden. Volg vervolgens onze instructies voor het installeren van apk-bestanden op je Android-telefoon.

  1. Open de Berichten-app op je smartphone en kies een gesprek;
  2. Druk op een berichtje en houd eventjes ingedrukt totdat ‘ie wordt geselecteerd;
  3. Tik op de andere sms’jes in het gesprek die je wil verwijderen;
  4. Je gooit de berichten weg door op het prullenbakje rechtsboven te tikken.

En dat was het! Het is een simpele, maar fijne optie die lange tijd ontbrak in de Berichten-app van Google. Goed om te weten is dat Android Berichten mogelijk niet de standaard berichten-app is op je smartphone. Samsung levert bijvoorbeeld een eigen sms-app mee met zijn smartphones, al kun je er altijd voor kiezen om Googles variant als de standaard in te stellen.

Dit doe je door de instellingen van de Berichten-app te openen (via de drie puntjes rechtsboven) en dan voor de optie ‘Standaard sms-app’ te kiezen. Vervolgens kun je uit de lijst met geïnstalleerde berichten-app kiezen met welke je standaard sms’jes wil ontvangen en versturen.

Haal alles uit Android Berichten

De Android Berichten-app heeft sinds dit jaar ook integratie met de Google Assistent, waardoor je eenvoudiger op berichten reageert. Daarnaast heeft de sms-app een handige donkere modus en een webversie zodat je ook vanaf je computer kunt sms’en.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu