De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

In 3 stappen een gastaccount in Android maken

Redactie
19 januari 2015, 20:21
1 min leestijd
In 3 stappen een gastaccount in Android maken

Met een gastaccount in Android kun je jouw smartphone veilig aan iemand afstaan, zonder dat ze in jouw gegevens en bestanden kunnen kijken. Met deze drie stappen maak je zo’n Android gastaccount.

Lees verder na de advertentie.

Het aanmaken van een gastaccount is beschikbaar sinds Android 5.0 Lollipop  voor smartphones en Android 4.3 Jelly Bean voor tablets. Deze beperkte gebruikersprofielen zijn ideaal voor kinderen en mensen die je smartphone even willen lenen, maar ook voor het delen van een apparaat in de familie.

Android gastaccount activeren in 3 stappen

2014-11-26 09.57.28
  1. Swipe naar beneden en druk op het ronde icoontje rechts bovenaan.
  2. Druk vervolgens op ‘Gast toevoegen‘ om een gast toe te voegen. Let er wel op: bij het activeren van een Android gastaccount word je direct naar het gastaccount doorverwezen en verlaat je de huidige gebruiker. Handig als iemand direct je smartphone of tablet wilt gebruiken.
  3. In het overzicht van gebruikers (zie screenshot rechts) kun je drukken op ‘Meer instellingen‘. Hier heb je de mogelijkheid om per account de rechten in te stellen. Als je op het gastaccount drukt,  kun je bijvoorbeeld telefoontjes toestaan of juist blokkeren.

Mocht je het gastaccount willen verwijderen, start je het gastaccount op en druk je op gebruikers om van gebruiker te wisselen. Hier heb je de mogelijkheid om het gastaccount te verwijderen door op ‘Gast verwijderen‘ te drukken.

Zoek je meer handige trucs en adviezen? Bekijk dan ons overzicht met de populairste Android tips van dit moment.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu