De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo zet je Android Instant Apps aan op je smartphone

Thomas Haenen
13 februari 2017, 10:44
2 min leestijd
Zo zet je Android Instant Apps aan op je smartphone

Google is gestart met de uitrol van Instant Apps naar een beperkte groep gebruikers. Zo controleer je of jij al gebruik kunt maken van de techniek en hoe je Android Instant Apps aanzet.

Lees verder na de advertentie.

Android Instant Apps aanzetten

Instant Apps is een techniek van Google die je Android-apps laat gebruiken zonder dat je ze eerst hoeft te installeren. Dit is handig als je een app maar één of twee keer nodig hebt, bijvoorbeeld om een reis te boeken of een bestelling te doen. De apps staan niet volledig op je toestel geïnstalleerd, dus nemen niet zo veel opslagruimte in beslag als volledige apps..

Google begon eerder al met de uitrol van Instant Apps naar een beperkte groep, maar nu kunnen ook andere gebruikers met de techniek aan de slag. Met name gebruikers van de Google Pixel en Nexus-smartphones melden dat ze toegang hebben gekregen tot Instant Apps. Volg de onderstaande stappen om te controleren of jij als gebruikt kunt maken van Instant Apps.

  1. Ga naar je Google-voorkeuren via de Instellingen-app van je smartphone;
  2. Onder het ‘Services’-kopje tik je op ‘Instant Apps’. Staat deze optie er nog niet bij? Dan kan jouw smartphone nog geen Instant Apps gebruiken;
  3. Zie je de optie wel staan, tik dan op het vinkje om de dienst aan te zetten;
  4. Zodra je akkoord bent gegaan met de voorwaarden kan jouw toestel Instant Apps openen.

Het gebruik van Instant Apps is daarna doodeenvoudig. De apps verschijnen vanzelf tussen zoekresultaten in Google Chrome of wanneer je via de Google-balk op je homescreen zoekt. Resultaten die een Instant App openen zijn gemarkeerd met het woord ‘Instant.’ Je kunt dus zelf kiezen of je een app wil openen of gewoon een website wil raadplegen.

Android Instant Apps maakt gebruik van Google Play Services, het onderdeel van Android dat vanzelf updates krijgt van Google. Dit betekent dat bijna alle recente Android-smartphones straks Instant Apps in hun zoekresultaten te zien krijgen. De uitrol verloopt geleidelijk, dus als jouw toestel nog geen toegang heeft, kun je later nog eens checken of de optie in de Google-instellingen verschenen is.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu