Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo installeer je de Android M app-drawer alvast op je Android

Wouter Nijsen
7 juni 2015, 13:31
2 min leestijd
Zo installeer je de Android M app-drawer alvast op je Android

Android M bevat een nieuwe app-drawer die simpeler en beter is dan die van Android Lollipop. Android Planet legt in deze tip uit je de app-drawer nu al op elk Android-toestel kunt installeren.

Lees verder na de advertentie.

Android M app-drawer installeren: zo doe je dat

Android M appdrawer installeren

Een van de vernieuwingen van Android M is de app-drawer. Deze lijkt behoorlijk op van die Android Lollipop, maar is een stuk beter doordat `ie anders werkt. In plaats van dat al je apps in verschillende pagina`s worden geplaatst, deelt de appdrawer van Android M applicaties in op basis van letters.

De nieuwe app-drawer is in principe alleen beschikbaar wanneer je de Android M Developer Preview hebt geïnstalleerd, maar er is  een andere manier om `m alvast te installeren. Hierbij maakt het niet uit welk Android-toestel je gebruikt. De stappen die je dient te doorlopen, beschrijven we hieronder.

  1. Download en installeer allereerst de Google Now Launcher uit Google Play. Hierna vraagt Android welke launcher je standaard wilt gebruiken. Kies voor Google Now Launcher en selecteer hierbij `Altijd`;
  2. Vervolgens dien je het  apk-bestand van de Android M appdrawer te downloaden. Het bestand is ongeveer 30MB groot en via  deze link  te downloaden. Installeer vervolgens het apk-bestand;
  3. Tot slot is het zaak  om de instellingen van je Android in te duiken. Navigeer naar `Apps` en kies voor Google Now Launcher. Tik vervolgens onderin `Cache wissen`. Doe dit ook voor de  Google-app, die veelal op elk Android-toestel geïnstalleerd staat.
Android M appdrawer installeren

Dat waren de stappen die je moet doorlopen. Het is belangrijk om stap 3  niet te vergeten, omdat je anders tegen een gekke bug aanloopt. Heb je het juist  gedaan, dan verschijnt automatisch de app-drawer van Android M op je toestel.

Ben je toch niet tevreden over de app-drawer, dan kun je `m weer uitschakelen door vanuit  Google Play de Google Now Launcher en Google-app te verwijderen. Uiteraard kun je ze hierna weer opnieuw downloaden.

Lees meer over Android M

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu