De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Zo installeer je de Android 8.1 Developer Preview system images

Thomas Haenen
26 oktober 2017, 8:54
3 min leestijd
Zo installeer je de Android 8.1 Developer Preview system images

Google heeft de eerste ontwikkelaarsversie van Android 8.1 vrijgegeven. We laten je hieronder zien hoe Android 8.1 installeren op je Nexus 5X, Nexus 6P of Google Pixel in zijn werk gaat.

Lees verder na de advertentie.

Android 8.1 installeren

Voordat Google een nieuwe versie van Android op de markt brengt, verschijnen er eerst een aantal preview-versies. Deze testversies zijn bedoeld voor ontwikkelaars: zij kunnen dan alvast hun apps geschikt maken voordat Google Android 8.1 officieel uitbrengt. Niet alle Android-smartphones kunnen de ontwikkelaarsversies draaien: alleen de Nexus 5X, Nexus 6P, Google Pixel (XL) en Google Pixel 2 (XL) hebben officiële ondersteuning gekregen.

Het installeren van de updates gaat het makkelijkst door je aan te melden voor het Android-bètaprogramma. Heb je een van toestellen en geef je je op via Googles site, dan ontvang je automatisch snel de nieuwe software. Mocht je echt niet kunnen wachten, of doe je het liever handmatig, volg dan onderstaande stappen om de software zelf naar je smartphone te flashen.

Android O installeren

Je moet wel een paar dingen onthouden voordat je een ontwikkelaarsversie van Android op je toestel installeert. Alle gegevens op je smartphone worden gewist tijdens de installatie. Daarnaast moet de bootloader van je toestel ontgrendeld zijn. Als je niet precies weet hoe het installeren van Android-roms via je desktop moet raden we je aan het ook niet te proberen. Als het fout gaat kun je namelijk je smartphone onbruikbaar maken.

Android 8.1 preview flashen

Om de ontwikkelaarspreview van Android 8.1 op je toestel te installeren heb je niets speciaals nodig, alleen een pc of Mac om de software naar je toestel te versturen. Om de bootloader te ontgrendelen heb je wel de Android sdk-tools geïnstalleerd nodig.We benadrukken nogmaals dat je al je gegevens kwijt bent met onderstaande procedure. Voer hem dan ook alleen uit als je weet wat je aan het doen bent en er geen belangrijke gegevens op je smartphone staan.

  1. Het eerste wat je moet doen ter voorbereiding is het installatiebestand voor jouw toestel van Google downloaden. Op de factory images-pagina van Google vind je het juiste bestand. Pak het bestand vervolgens uit in een map.
  2. Verbind je toestel met je pc of Mac met een usb-kabel.
  3. Start je toestel in fastboot-modus op. Dit doe je door je toestel uit te zetten en vervolgens de volume down-knop en power-knop tegelijk ingedrukt te houden. In deze stand kan je computer software naar je toestel toe sturen.
  4. Als je bootloader nog niet ontgrendeld is kun je dat tijdens deze stap doen. Voer hiervoor in een terminal of opdrachtprompt ‘fastboot flashing unlock’ in. Dit zorgt er voor dat je toestel nieuwe software kan accepteren. Start je smartphone vervolgens weer in fastboot-modus op.
  5. Ga naar de map waar je je gedownloade bestanden hebt uitgepakt. Hier vind je een bestand genaamd ‘flash-all.’ Het bat-bestand is bedoeld voor Windows-computers, terwijl het sh-bestand op Mac- en Linux-systemen de installatie uitvoert.
  6. Na de installatie start je toestel opnieuw op, maar dan met de Android 8.1-preview als besturingssysteem.

Je smartphone krijgt na de installatie automatisch updates naar nieuwere ontwikkelaarsversies. Voor Android 8.0 bracht Google maar liefst vijf van deze versies uit, die ook via over-the-air-updates te installeren waren op ontwikkelaarssmartphones.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu