Probeer het nieuwe Android O alvast uit met deze launcher

Wouter Nijsen
23 mei 2017, 16:58
2 min leestijd
Probeer het nieuwe Android O alvast uit met deze launcher

De release van Android O laat nog even op zich wachten, maar je kunt alvast een voorproefje van het nieuwe besturingssysteem op je eigen toestel krijgen met deze launcher.

Lees verder na de advertentie.

Download de Android O launcher

Ruim voor de release van Android O is de officiële launcher online verschenen, die standaard wordt meegeleverd op Pixel– en Nexus-toestellen. De homescreenvervanger is ook beschikbaar voor je eigen telefoon, mits je beschikt over Android 6.0.1 (Marshmallow) of hoger. De launcher werd door een gebruiker op het XDA Developer-forum gedeeld en is via deze link te downloaden.

Voordat je het bestand installeert, moet je ervoor zorgen dat je toestel apps van buiten de Play Store kan installeren. Dit check door naar ‘Instellingen > Beveiliging’ te gaan en op het schakelaartje achter ‘Apps van onbekende bronnen’ te tikken. Installeer de launcher vervolgens door ‘m aan te tikken in het notificatiescherm. De Pixel-launcher van Android O kenmerkt zich door de app-drawer die je activeert door van onderen naar boven te vegen, en de Google-balk bovenin om de Assistant op te roepen.

Dit is nieuw in Android O

Tijdens I/O 2017 stond Google uitgebreid stil bij de mogelijkheden van Android O. Nieuw in het besturingsysteem zijn de zogeheten notificatiekanalen, waarmee je meer controle krijgt over de meldingen die je dagelijks ontvangt. Zo kun je instellen dat je maar van bepaalde onderdelen in een app een melding ontvangt. Heb je een nieuws-app geïnstalleerd voor het laatste sport- en technieuws, dan stel je in dat je alleen bij deze categorieën een notificatie krijgt.

Daarnaast voert Google verschillende wijzigingen door om Android O sneller en energiezuiniger te maken dan zijn voorganger. Ook handig is de picture-in-picture-modus, die multitasken makkelijker maakt door bijvoorbeeld een YouTube-video in een kleiner venster te plaatsen, wanneer je bezig bent in de WhatsApp- of Facebook-app.

Lees het laatste nieuws over Android O

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu