Tip: Android Oreo biedt beter inzicht in batterijverbruikers

Thomas Haenen
10 november 2017, 13:37
2 min leestijd
Tip: Android Oreo biedt beter inzicht in batterijverbruikers

Soms is de accu van je smartphone haast opvallend snel leeg. Android 8.1 (Oreo) biedt beter inzicht in wat nou precies de oorzaak is.

Lees verder na de advertentie.

Zo vind je de Android Oreo-accutips

Eigenlijk wil je de hele dag op je smartphone kunnen rekenen, maar soms gooit de accu opeens roet in het eten. Let je even niet op, dan is deze opeens leeg. Hoewel het probleem maar zelden voorkomt, is doorgaans een app de boosdoener. Duik je in de instellingen, dan staat er bij informatie over accuverbruik welke app het meest actief is. Even snel de app uitschakelen of verwijderen lost het probleem doorgaans op.

Android Oreo accuduur tips

Maar wat doe je als het een systeem-app is die je niet kunt verwijderen? Of een app als WhatsApp of Spotify, die je dagelijks nodig hebt? Android 8.1 (Oreo) biedt uitkomst met gerichtere adviezen. Via de instellingen zie je niet alleen welke apps het meeste stroom verbruiken, maar ook waarom ze zo actief zijn op de achtergrond. Volg onderstaande stappen om de info in beeld te krijgen.

  1. Open de ‘Instellingen’ op je toestel;
  2. Selecteer de ‘Batterij’-optie in het menu;
  3. Als een app (te) veel stroom verbruikt op de achtergrond, wordt deze bovenaan in beeld getoond. Tik erop, en Google geeft tips over hoe je het accuverbruik terugdringt.

Soms blijkt een app te vaak op de achtergrond informatie op te vragen. Door dat uit te schakelen, gebruikt de applicatie ook minder stroom. Ook kan het blijken dat een app continu je locatie opzoekt. Dan kun je de permissies voor het delen van je locatie via de instellingen uitschakelen. Het kan zijn dat een app minder goed functioneert door het uitschakelen van permissies, maar je beschermt er wel je accuduur mee.

Helaas zijn er op moment van schrijven nog maar weinig smartphones met Android Oreo in omloop. Is de functie op dit moment nog niet beschikbaar op jouw toestel, dan zul je helaas nog even geduld moeten hebben. In de tussentijd kun je ook apps als Greenify gebruiken om je accuduur te verbeteren.

Lees ook deze Android-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu