De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: Probeer nu al de Android P Markup-app op je Android

Rick van der Veer
9 maart 2018, 11:01
2 min leestijd
Tip: Probeer nu al de Android P Markup-app op je Android

Eén van de nieuwe functies van Android P is het bewerken van screenshots nadat je ze genomen hebt. Dankzij een ontwikkelaar kun je deze app nu al op je Android-toestel gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Download nu de Android P Markup-app

Eén van de voordelen van de Android-skins van bijvoorbeeld Samsung is dat je gemaakte screenshots kunt bewerken nadat je ze genomen hebt. Stock-Android heeft nooit een dergelijke feature gehad, maar daar komt met Android P verandering in. Na het nemen van een screenshot duikt de Markup-app op, waarmee je aantekeningen op je genomen afbeelding kunt maken. Tot de opties behoren niet alleen tekenen en annotaties maken, maar ook het bijsnijden van plaatjes.

Android P Markup download

Deze app is nu ook op Android-toestellen met Android 8.1 of lager uit te proberen. Hiervoor moet je via het forum van XDA-Developers het apk-bestand downloaden en op je toestel installeren. Vervolgens gebruik je het Delen-menu in Android om je screenshot naar de Markup-app te sturen. De app duikt helaas niet vanzelf op als je een screenshot gemaakt hebt.

Weet je niet hoe je een apk-bestand op je smartphone zet? Lees dan onze gids om op Android apk-bestanden te installeren. Daar lees je ook waar je rekening mee moet houden.

Vernieuwingen in Android P

Google bracht deze week de eerste ontwikkelaarsversie van Android P uit, waardoor we een beeld hebben van wat we kunnen verwachten. Zo krijgt Android P ondersteuning voor de ‘notch’, heeft het besturingssysteem een nieuw uiterlijk en ligt de nadruk op het verbeteren van je privacy. De enige échte verrassing is de naam, want Google geeft die pas bij de officiële aankondiging prijs.

Lees ook: Dit zijn 7 kleine toffe verbeteringen in Android P

De komende maanden verschijnen nieuwe testversies van Android P, waar ook andere features in worden verwerkt. Schrijf je in voor de nieuwsbrief of download de Android Planet-app om al het nieuws over Android P te volgen.

Lees meer over Android P

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu