De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo open, bewerk en print je pdf-documenten op Android

Redactie
5 februari 2015, 18:11
2 min leestijd
Zo open, bewerk en print je pdf-documenten op Android

Binnen Android is het vrij simpel op pdf-bestanden te openen. Wij nemen wat tips met je door en laten zien hoe je  heel gemakkelijk  zelf pdf-documenten maakt.

Lees verder na de advertentie.

Pdf-documenten zijn nog steeds enorm populair. Ze worden gebruikt voor grote documenten, facturen en ingescand materiaal. Deze documenten worden veelal via e-mail of met een link in de browser verspreid, waardoor het ook mogelijk is om dergelijke documenten op je Android-smartphone of -tablet te openen. Android Planet laat zien hoe.

Android pdf-bestanden openen: zo doe je dat

Screenshot_2015-02-05-19-04-09
  1. Installeer de Google Drive-app op je toestel, mocht deze er nog niet op staan.
  2. Open het pdf-bestand. Dit gaat veelal via een bijlage van een e-mail of door een bestand te downloaden. Als je een bestand hebt gedownload via de browser, is het onder ‘downloads’ te vinden.
  3. Het pdf-document wordt automatisch geopend met Google Drive. Hier vind je in de rechter bovenhoek de mogelijkheid om het document te doorzoeken of het bestand aan jouw Google Drive toe te voegen.
  4. Via de drie puntjes in de rechter bovenhoek is het pdf-document te printen of naar iemand te verzenden, door bijvoorbeeld het bestand aan een nieuwe e-mail te koppelen.
  5. Een nieuw pdf-document maken is mogelijk door de scan-functie van Google Drive te gebruiken. Met deze functie maak je van  een document een foto, waarna de afbeelding naar een pdf-document wordt omgezet. Dit document kun je ook naar de Google Drive uploaden. Lees hier meer over in onze tip ‘Documenten scannen met Android‘.

Ook is het mogelijk om Android pdf-bestanden met de officiële Adobe Reader-app te openen. Pdf is een bestandsformaat van Adobe. Adobe Reader biedt eveneens de mogelijkheid om een bestand te doorzoeken, openen en printen, maar laat je ook nog opmerkingen maken. Met deze opmerkingen kun je bijvoorbeeld tekst markeren en  stukjes eigen tekst aan het document toevoegen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu