De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Tip: Zo activeer je picture-in-picture in Android Oreo

Erwin Vogelaar
3 november 2017, 17:02
2 min leestijd
Tip: Zo activeer je picture-in-picture in Android Oreo

Sinds Android 8.0 (Oreo) is het mogelijk om apps in een klein schermpje over een andere app te plaatsen. Zo gebruik je deze Android picture-in-picture-modus.

Lees verder na de advertentie.

Zo gebruik je de Android picture-in-picture-modus

Met Android 8.0 (Oreo) heeft Google een picture-in-picture-modus geïntroduceerd. Deze modus is anders dan de splitscreenmodus, waarbij je twee apps onder elkaar plaatst op het scherm. Met picture-in-picture plaats je een app namelijk als een klein venster over andere apps heen.

android picture-in-picture

Deze functie is echter niet met alle apps te gebruiken. App-makers moeten picture-in-picture namelijk specifiek ondersteunen. Gelukkig kun je relatief makkelijk vinden met welke apps de functie werkt. Tevens heb je de mogelijkheid om toegang tot beeld-in-beeld per app in te trekken, als je er toch geen behoefte aan hebt.

Om de picture-in-picture-modus te gebruiken open je de app die ondersteuning biedt voor picture-in-picture. Druk je vervolgens op de homeknop, dan verkleint de app automatisch tot een klein schermpje in de hoek. Dit schermpje verplaats je vervolgens over het scherm, zodat het niet in de weg zit.

Picture-in-picture gebeurt alleen in specifieke omstandigheden, wanneer de functie handig is. Google Maps activeert bijvoorbeeld alleen deze beeld-in-beeld-modus als je de navigatiemodus gebruikt.

Deze apps ondersteunen picture-in-picture (en zo schakel je het weer uit)

De instellingen voor de picture-in-picture-modus zijn wel een beetje verstopt in het instellingenmenu. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

  • Open het instellingenmenu van Android;
  • Kies voor ‘apps en meldingen’;
  • Tik op ‘geavanceerd’;
  • Tik op ‘Speciale app-toegang’;
  • Kies in deze nieuwe lijst voor ‘beeld-in-beeld’.

Hier vind je de apps die ondersteuning bieden voor picture-in-picture. Die lijst is nu nog klein, maar groeit gestaag naarmate Android Oreo op steeds meer smartphones staat. Chrome, Facebook, Pocket Casts, Telegram, Netflix, Duo, WhatsApp en Google Maps ondersteunen de functie nu al. Het is hier ook mogelijk om picture-in-picture uit te schakelen voor specifieke apps. Hiervoor tik je op de app en zet je de schakelaar met ‘beeld-in-beeld toestaan’ uit.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu