De Samsung A52s tijdelijk extra scherp geprijsd bij Vodafone!

Tip: zo gebruik je de splitscreenmodus in Android Pie

Wouter Nijsen
19 september 2018, 17:02
2 min leestijd
Tip: zo gebruik je de splitscreenmodus in Android Pie

Android 9.0 (Pie) maakt het mobiele besturingssysteem simpeler en overzichtelijker, maar één functie is juist wat moeilijk te vinden na de update: de splitscreenmodus. In deze tip laten we zien waar de optie zich bevindt en hoe je ‘m gebruikt.

Android Pie splitscreen: zo werkt het

De splitscreenmodus werd in Android 7.0 (Nougat) geïntroduceerd en is een fijne feature om twee apps tegelijk te gebruiken. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om tijdens het kijken van een YouTube-video aantekeningen te maken met Google Keep, of eventjes een WhatsApp-gesprek te checken. Dat deed je in vorige Android-versies door in het multitaskscherm een app vast te houden en naar de bovenkant van het scherm te slepen. Vervolgens tikte je een tweede app simpelweg aan om ze allebei tegelijk te gebruiken.

In Android Pie werkt het net even anders, en dat komt doordat het vernieuwde overzicht met recente apps. Volg de stappen hieronder om de splitscreenmodus te gebruiken op je smartphone met Android 9.0.

  1. Open het multitaskscherm door op het navigatieknopje rechtsonder te drukken. Gebruik je de gebarenbediening van Pie, dan veeg je vanaf de enkele knop onderin kort naar boven;
  2. Swipe vervolgens naar de app die je in splitscreen wil gebruiken, tik op het app-icoontje bovenin en houd eventjes ingedrukt. Je ziet dan de optie ‘Gesplitst scherm’ verschijnen;
  3. Druk hierop en kies vervolgens de tweede app.

Check ook de Android Pie review

In onze Android Pie review lees je nog veel meer over de splitscreenmodus en alle andere nieuwe features van de update. Hieronder vind je de conclusie van de review.

Met Android 9.0 (Pie) laat Google zien waar het mobiele besturingssysteem de komende jaren naartoe gaat. De focus ligt meer dan ooit tevoren op kunstmatige intelligentie en daarvan zijn een aantal praktische voorbeelden zichtbaar in Pie. Het is logisch dat Google hier met komende Android-versies op verder bouwt en het besturingssysteem zo steeds slimmer maakt, door continu van jou als smartphonegebruiker te leren.

Daarnaast is Android Pie een stukje simpeler en gebruiksvriendelijker dan zijn voorganger. Dit zie je bijvoorbeeld aan de gebarenbediening met één knop, duidelijkere instellingen en grotere knopjes in het snelle instellingen-paneel. De meeste verbeteringen maken Android ook echt fijner in gebruik en Pie wordt na verloopt steeds slimmer, zonder dat je daar als gebruiker mee wordt lastig gevallen. Er zijn nog duidelijke verbeterpunten, maar met Pie zet Google weer een toffe, behulpzame update neer.

Bekijk de Android Pie videoreview

Lees meer over Android Pie

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's