De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Haal alles uit de Android Planet-app met deze 6 tips

Wouter Nijsen
14 juni 2017, 19:09
3 min leestijd
Haal alles uit de Android Planet-app met deze 6 tips

De Android Planet-app is inmiddels ongeveer een week te downloaden in Google Play. In dit artikel verzamelen we een aantal handige tips om alles uit de app te halen.

Lees verder na de advertentie.

1. Dag- en nachtmodus

Eén van de handigste features in de Android Planet-app is de dag- en nachtmodus. De nachtmodus maakt het lezen van artikelen in de avond fijner, door de app donkerder te kleuren en letters op te lichten. Overdag heeft de app het overzichtelijke en duidelijke uiterlijk zoals je van Android Planet gewend bent.

Je kunt zelf instellen wanneer de dag- en nachtmodus wordt ingeschakeld. Tik op het hamburgermenu linksboven en kies voor ‘Instellingen > Dag- en nachtmodus’, waarna je zelf de starttijden kunt bepalen. De modus werkt overigens ook automatisch, zodat de app zich automatisch aanpast als het donker wordt. Gebruik je liever alleen de nachtmodus, dan kan dat natuurlijk ook.

2. Handige dag- en weekoverzichten

Niet iedereen heeft de tijd om al het Android-nieuws te volgen, en daarom vind je handige dag- en weekoverzichten in de Android Planet-app. Elke dag krijg je om 21.00 uur een notificatie dat het belangrijkste Android-nieuws van de afgelopen 24 uur voor je klaarstaat. In het weekoverzicht zetten we de vijf belangrijkste nieuwtjes van de hele week op een rijtje.

Via ‘Instellingen > pushmeldingen’ kun je aangeven of je het dag- en weekoverzicht wilt ontvangen. Vlak na de installatie van de Android Planet-app wordt hier overigens ook naar gevraagd.

3. Pushmeldingen zelf in de hand

In hetzelfde menu geef je aan bij welke berichten je nog meer een notificatie ontvangt. Dit kan bijvoorbeeld bij alle nieuwe artikelen, maar ook alleen bij breaking nieuws dat je niet mag missen. De notificaties van de Android Planet-app heb je dus helemaal zelf in de hand.

4. Widget voor op je homescreen

android planet app tips

Wist je dat de Android Planet-app een handige widget heeft? Die activeer je door op je homescreen te tikken, even vast te houden en vervolgens de widget te selecteren. Met de functie check je direct welke artikelen er zijn gepubliceerd, en met één tikje kun je ze direct in de app lezen. Tik je op het knopje rechtsboven, dan zoekt de widget direct naar nieuwe artikelen.

5. Berichten toevoegen als favoriet en delen

Zie je een spannend nieuwtje, handige tip of interessant achtergrondartikel en wil je ‘m voor later bewaren, dan kun je ze bij je favorieten opslaan. Dit doe je door bij het betreffende artikel op het sterretje rechtsboven te tikken. Ga vervolgens in het menu naar ‘Mijn favorieten’ om het artikel terug te vinden. Handig voor als je geen tijd hebt om het achtergrondartikel direct te lezen, of een tip voor later wilt opslaan.

Uiteraard is het ook mogelijk om content in de Android Planet-app met vrienden of familie te delen. Gebruik hiervoor het deel-icoontje rechtsboven en kies vervolgens de app waarmee je het artikel wilt delen. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor WhatsApp, Twitter, Facebook of per e-mail.

6. Stuur een nieuwstip

Heb je een toffe app of nieuwtje gezien dat je met ons wil delen, dan kan dat natuurlijk. In het hoofdmenu vind je een ‘Tip de redactie’-knopje, waarmee je direct naar de Gmail-app wordt doorgestuurd. Het knopje vind je ook onder elk artikel.

Download de Android Planet-app

De Android Planet-app is via onderstaande link gratis te downloaden. De app weegt 6MB en werkt op alle toestellen met Android 4.0.3 of hoger. Vind je de app tof? Laat dan vooral een review achter in de Play Store!

Download Android Planet.nl in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu