De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Tip: maak je trage Android sneller met Super Touch

Gijs Ettes
23 november 2015, 9:21
2 min leestijd
Tip: maak je trage Android sneller met Super Touch

Android-smartphones hebben de neiging om na verloop van tijd trager te worden, zeker als je ze intensief gebruikt en veel apps downloadt. Met Super Touch maak je de interface soepeler, zodat haperingen en vertragingen tot het verleden behoren.

Lees verder na de advertentie.

Super Touch maakt je Android sneller

Super Touch klinkt bijna te mooi om waar te zijn: door een simpel appje te installeren maak je in een handomdraai de interface van je Android sneller. Dat moet je merken  bij het wisselen tussen homescreens, het scrollen door de app-drawer of wanneer je inzoomt op websites in de browser. Bovendien moet de app ervoor zorgen dat apps sneller laden en dat het virtuele keyboard tijdens het typen niet hapert. En dat alles zonder de accuduur of snelheid van je toestel negatief te beïnvloeden.

We namen de proef op de som en downloadden Super Touch uit Google Play. Na het bekijken  van een korte uitleg hoef je alleen nog op een knop te drukken om de functie te starten. Je kunt een schuifje naar rechts slepen om te bepalen hoeveel sneller het scherm moet reageren. Standaard staat dit  op 190, maar als je een toestel met een krachtigere grafische chip en een hogere schermresolutie hebt (zoals de Samsung Galaxy S6) moet het schuifje wat verder naar rechts. In de beschrijving van de app staan beknopte instructies; zo wordt voor een scherm met een 1080p-resolutie geadviseerd om het schuifje op minimaal 1520 te zetten.

Na ongeveer een minuut treedt `Smooth Touch` in werking en zou je verschil moeten merken. Op high-end toestellen als de eerder genoemde Galaxy S6 is het verschil logischerwijs niet dramatisch, al brengt  Super Touch wel haperingen tijdens het scrollen en typen iets  terug. Veel apps die soortgelijke verbeteringen beloven, hebben vaak roottoegang nodig. Dat geldt niet voor Super Touch, al vraagt de applicatie wel onder meer toegang tot je  telefoonstatus en -identiteit en je opslag.

Super Touch maakt  je Android sneller  en biedt ook de mogelijkheid om je accuduur te verlengen. Vanuit de app schakel  je `Battery Save` in, waarna de accu van je toestel enkele uren langer mee zou moeten gaan. Handig als je smartphone niet alleen traag is, maar ook last heeft van een belabberde accuduur.  De functie lijkt zijn werk goed te doen, al hebben de meeste  Android-toestellen standaard  een spaarstand ingebouwd.

Super Touch downloaden

Super Touch is een kleine app (2,1MB) die zijn beloftes grotendeels waarmaakt  en zeker het uitproberen waard voor iedereen met een trage Android. De app werkt met elk toestel dat beschikt over Android 3.0 en nieuwer en is via onderstaande link gratis te downloaden. Op het moment van schrijven bevat de applicatie geen in-app aankopen en reclames.

Download Super Touch in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu