De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Tip: stel een SOS-alarm in op je Android-smartphone

Thomas Haenen
18 oktober 2017, 14:14
2 min leestijd
Tip: stel een SOS-alarm in op je Android-smartphone

Hoewel je met een smartphone altijd bereikbaar bent, heb je bij een noodgeval niet altijd de tijd om snel iemand in te lichten. Hoewel een SOS-functie in Android ontbreekt, bieden deze alternatieven uitkomst.

Lees verder na de advertentie.

Android SOS-functie instellen doe je zo

Android heeft geen ingebouwde SOS-functie, maar in de Play Store zijn verschillende apps te vinden die voor noodgevallen geschikt zijn. Zo is er bijvoorbeeld de SOS Emergency App. In deze applicatie kies je contacten, een SOS-bericht en wanneer het verstuurd moet worden. Kies er bijvoorbeeld voor om het automatisch te versturen als je meerdere keren op de power- of volumeknop drukt. Tevens heeft de app extra’s zoals een hard fluitgeluid om aandacht te trekken, en de mogelijkheid om je contacten snel een foto te sturen.

Download SOS Emergency App in Google Play (gratis)

Daarnaast is het verstandig een ICE-contact in te stellen. Mocht iemand je telefoon vinden, dan weten ze dat ze direct contact moeten opnemen met je ‘In Case of Emergency’-contact. Wie dat is, kun je in je contactenlijst duidelijk aangeven door ICE in de namenlijst te zetten.

Helaas is zo’n contact alleen zichtbaar als je smartphone ontgrendeld is. Daarom kun je deze ICE-app in de Play Store downloaden om de contactgegevens als notificatie te tonen. Dat zorgt er voor dat ze ook op je lockscreen zichtbaar zijn.

SOS-functie voor Samsung-smartphones

Heb je een recente Samsung-smartphone, dan is het proces iets simpeler. Het Zuid-Koreaanse bedrijf levert zijn toestellen namelijk wel met een SOS-optie. SOS-berichten instellen op je Samsung-smartphone gaat als volgt:

  1. Open de instellingen, en typ ‘SOS’ in het zoekveld;
  2. Kies voor de optie ‘SOS-berichten verzenden’;
  3. Zet deze op ‘Aan’ en ga akkoord met de voorwaarden;
  4. Vervolgens kies je één of meerdere contacten die je SOS-berichten ontvangen;
  5. Je kan daarna nog aangeven of je SOS-bericht ook voorzien moet worden van foto’s die automatisch met beide camera’s gemaakt zijn, aangevuld met een geluidsopname van vijf seconden. Deze worden als MMS verzonden, wat helaas niet meer door alle Nederlandse providers wordt ondersteund.

Heb je de SOS-functie ingeschakeld, dan kun je op elk moment een bericht versturen door drie keer op de power-knop te drukken. Het wordt vervolgens automatisch verstuurd naar de door jou gekozen contacten.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu