In 4 stappen een Android-update op je toestel flashen

Redactie
11 december 2014, 19:11
2 min leestijd
In 4 stappen een Android-update op je toestel flashen

Het kan soms lang duren om op een firmware-update te wachten, maar het is altijd mogelijk om de over-the-air-update handmatig te downloaden en installeren.

Een update wordt altijd over-the-air (OTA) verspreid. Dit betekent dat je plotseling een updatemelding op je Android-toestel te zien krijgt, waarbij de update dan beschikbaar is voor jouw toestel.

Lees verder na de advertentie.

Het bestand dat vervolgens wordt gedownload, kun je veelal ook handmatig downloaden. Als je dit hebt gedaan, volg je onderstaande vier stappen om het OTA-bestand via ADB op je Android te flashen.

Android update flashen via ADB

adb flash 2

Als je een custom recovery hebt, plaats je het bestand op de sd-kaart en flash je het daar. Onderstaande stappen zijn voor degenen met een normale recovery, ofwel gebruikers die niets aan hun toestel hebben veranderd.

  1. Reboot je toestel in fastboot-modus. Dit doe je veelal door de powerknop en volume omlaag-knop tegelijkertijd in te drukken om het toestel op te starten. Zoek anders op ‘fastboot jouw toestel’ om de juiste methode te vinden.
  2. Ga in de fastbootmodus via de volumeknoppen ‘Recovery‘, druk op de powerknop om ‘m te selecteren. Je ziet nu een Android met een rood uitroepteken. Druk dan de volume omhoog-knop en powerknop tegelijkertijd in, waarna een nieuw menu verschijnt.
  3. Druk op ‘Apply update from ADB‘, verbind je apparaat met de computer en download de laatste Android SDK. Open vervolgens een opdrachtvenster in Windows (Shift en rechter muisknop) of Mac (Terminal-app) in dezelfde map als het updatebestand.
  4. Voer in het opdrachtvenster ‘adb sideload naamvanbestand.zip‘ in. Het adb-updateproces wordt gestart, waarna je toestel wordt geüpdatet. Als dit proces is voltooid, start je het apparaat opnieuw op.

En dat was het! Jouw toestel draait nu op de laatste Android-versie, zonder dat je weken hoeft te wachten totdat de uitrol van een firmwareupdate ook voor jouw device beschikbaar is.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu