6 tips om meer uit de accu van je Android Wear te halen

Wouter Nijsen
2 mei 2016, 21:12
3 min leestijd
6 tips om meer uit de accu van je Android Wear te halen

Android Wear-smartwatches zijn de afgelopen jaren flink verbeterd, maar de accuduur is helaas nog niet waar het moet zijn. Toch zijn er een aantal manieren waardoor je smartwatch langer meegaat.

Lees verder na de advertentie.

Zo verbeter je de Android Wear accuduur

Ondergetekende is al een tijdje in bezit van een tweede generatie Moto 360 en hoewel die een redelijke accuduur heeft, zijn er manieren om nog wat extra uurtjes met het horloge  te doen. Omdat de accucapaciteit van Android-smartwatches vaak niet meer bedraagt dan 400 mAh, kan het zijn  dat je horloge al voor het einde van de dag aan het stroom moet. Met deze 6 tips kun je dat voorkomen.

1. Helderheid aanpassen

Het ligt voor de hand, maar de makkelijkste manier om het energieverbruik te verminderen, is door de schermhelderheid van je Android Wear-horloge omlaag te schroeven. Dit doe je door op je smartwatch de instellingen te openen, op `Helderheid aanpassen` te tikken en vervolgens een helderheidstand (1 tot en met 5) te kiezen. Er is ook een automatische stand, maar de  helderheidstand 1 is in de meeste gevallen voldoende.

2. Kies een andere watchface

Een interactieve watchface met fraaie animaties is leuk voor het oog, maar niet bepaald gunstig voor de accuduur van je Android Wear. Daarom is het verstandiger om te kiezen voor een simpelere wijzerplaat, bijvoorbeeld eentje die standaard wordt meegeleverd door de fabrikant. Die zijn wat minder flitsend, maar  voldoen voor de meeste gebruikers prima. Wil je toch iets anders, dan kun je natuurlijk altijd Google Play induiken.

android wear accu

3. Zet onnodige notificaties uit

android wear accu

Smartwatches zijn vooralsnog vooral een verlengstuk van je smartphone, en worden daarom vooral gebruikt om notificaties mee te checken. Waarschijnlijk heb je een aantal apps geïnstalleerd waarvan de meldingen niet direct nuttig zijn op je smartwatch. Daarom is het handig om te checken welke apps notificaties pushen naar je smartwatch.

Open de Android Wear-app op je telefoon, tik op het Instellingen-icoon (tandwieltje) en kies voor `App-meldingen blokkeren`. In het overzicht zie je van welke apps de meldingen worden geblokkeerd, waarbij je het plus-icoon onderin kunt gebruiken om andere apps toe te voegen. Vaak is dit een flinke lijst, dus loop `m zorgvuldig na. Merk je dat na een installatie van een bepaalde app het opeens veel rapper gaat met de accuduur, verwijder `m dan.

Lees ook: Onze wensen voor.. de ultieme smartwatch

4. Gebruik de Theatermodus

Android Wear-smartwatches zijn standaard voorzien van de Theatermodus, die het scherm helemaal uitschakelt en ervoor dat het ook niet aan springt wanneer je je pols beweegt of een melding ontvangt. De modus is handig wanneer je bijvoorbeeld in overleg bent en niet gestoord wilt worden, maar ook te gebruiken om accu te besparen. De theatermodus vind je in het snelle instellingen-paneel van je horloge.

5. Scherm altijd aan en Niet storen

Een scherm dat altijd aan staat oogt fraai, maar is in de praktijk weinig functioneel. Het is immers handiger wanneer  het display alleen aan gaat wanneer je je pols draait om de tijd of gemiste notificaties te checken. De `Scherm altijd aan`-functie vind je in de instellingen.

android wear accu

Ook fijn  is de Niet storen-modus, die automatisch wordt ingeschakeld als je de modus op je smartphone activeert. In het snelle instellingen-paneel kun je de optie met één tikje handmatig inschakelen. Doordat je smartwatch niet vibreert bij elke notificatie, verbruikt hij ook minder stroom.

6. Beperk het gebruik van wifi

Android Wear biedt standaard een manier om energie te sparen, door de wifi-verbinding na een bepaalde periode uit te schakelen. Dit kun je zelf instellen. Open de instellingen op je smartwatch, ga naar `Wifi` en scroll naar beneden totdat de optie `Geavanceerd` verschijnt. Bij `Energie besparen na` geef je aan na hoeveel uur de wifi-verbinding verbroken moet worden.

Op zoek naar meer? Check dan onze tippagina met nog veel meer trucs!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu