Tip: Zo verhelp je haperingen met Android Wear 2.0

Erwin Vogelaar
23 december 2017, 18:44
2 min leestijd
Tip: Zo verhelp je haperingen met Android Wear 2.0

Heb je last van Android Wear haperingen? Dan hebben we een makkelijk oplossing voor je. Google Assistant is namelijk de boosdoener.

Lees verder na de advertentie.

Oplossing voor Android Wear haperingen

Gebruikers van Android Wear 2.0-smartwatches hebben sinds kort last van lag. Dit betekent dat de horloges constant haperen en stotteren, waardoor alle acties veel trager verlopen. Heb je hier ook last van? Gelukkig is er een simpele oplossing voor.

Het probleem ligt namelijk bij Google Assistant en specifiek het onderdeel dat luistert of jij “Ok, Google” zegt. Door dit uit te schakelen is er een grote kans dat je horloge weer als een zonnetje draait. Om dit te doen doorloop je de volgende stappen:

  • Activeer het horloge door erop te tikken;
  • Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm;
  • Tik op ‘instellingen’;
  • Kies voor ‘Personalisatie’;
  • Schakel ‘Ok Google’-detectie uit.
android wear haperingen

Op deze manier schakel je Google Assistant niet volledig uit, je kunt enkel geen “Ok, Google” meer zeggen om de assistent op te roepen. Google Assistant is ook te activeren door de knop ingedrukt te houden.

Het is nu wachten tot Google een update uitstuurt waarmee deze bug wordt verholpen. Gezien de traagheid waarmee het bedrijf in het verleden fouten heeft verholpen in het besturingssysteem, kan het wel even duren. Daarom is deze tijdelijke oplossing wel zo handig. Android Wear 2.0 heeft in zijn levensduur het ene na het andere probleem gehad.

De accu van Android Wear-horloges

Het uitzetten van ‘Ok, Google’-detectie is sowieso slim, omdat het de accu van je horloge bespaart. Als de smartwatch constant moet luisteren of je de juiste woorden zegt, vraagt dat namelijk meer stroom. Daarnaast hebben we nog een stapel tips voor je om de Android Wear accuduur te verbeteren. Op deze manier heb je weer een soepele smartwatch die ook nog eens lang meegaat.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Via: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu