De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

In 3 stappen app-meldingen uitschakelen

Redactie
25 maart 2015, 19:02
1 min leestijd
In 3 stappen app-meldingen uitschakelen

Soms word je gestoord door apps waarvan je het helemaal niet wilt. Je kunt de app verwijderen, maar als je liever de app behoudt en alleen de meldingen wilt uitschakelen, is er een andere optie.

Lees verder na de advertentie.

Via het instellingemenu van Android heb je de mogelijkheid om per app de meldingen uit te schakelen. Dit kan enorm handig zijn als je gewoonweg niet gestoord wilt worden door een app, maar de app wel graag wilt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan gratis games, die om de haverklap vragen of je de premium-versie wilt kopen. Android Planet legt uit hoe je deze meldingen precies uitschakelt.

Het uitschakelen van een app melding

ing-melding

Het uitschakelen van de meldingen wordt gedaan via het Android-systeem, en niet via de betreffende app.

  1. Ga naar Instellingen > Apps.
  2. Selecteer in de betreffende lijst de app waarvan je meldingen wilt uitschakelen. Dit kan bij de lijst met geïnstalleerde apps, maar je hebt ook de mogelijkheid om een app te kiezen uit de lijst met alle apps.
  3. Selecteer vervolgens de betreffende app en zorg ervoor dat het vakje met het vinkje voor ‘meldingen weergeven’ wordt uitgeschakeld. Als je op dit vakje drukt, verschijnt er een melding die vraagt of je inderdaad alle meldingen van de app wilt uitschakelen. Je kunt vervolgens op ‘ok’ drukken om alle meldingen van de app te stoppen.
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu