Zo schakel je app-suggesties uit in de Google Now Launcher

Wouter Nijsen
20 december 2015, 11:15
1 min leestijd
Zo schakel je app-suggesties uit in de Google Now Launcher

De app-suggesties van de Google Now Launcher zijn handig, maar lang niet iedereen gebruikt ze. We laten zien hoe je ze simpel en snel uitschakelt.

Lees verder na de advertentie.

App-suggesties uitschakelen

Met de release van Android 6.0 (Marshmallow) kreeg de Google Now Launcher een update. Zo scrollt de launcher voortaan verticaal in plaats van horizontaal, waarbij apps op alfabetische volgorde staan. Ook zijn  de zogeheten app-suggesties toegevoegd, een viertal apps die bovenaan de launcher staan. Hiermee geeft de homescreenvervanger  suggesties voor apps die je dagelijks gebruikt. Start je bijvoorbeeld `s avonds vaak de YouTube-app op, dan verschijnt deze automatisch bovenaan zodat je `m sneller kunt starten.

Maak je echter geen gebruik van de app-suggesties, dan kun je ze ook gemakkelijk uitschakelen. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

  1. Open de Google-app en tik linksboven op het menu;
  2. Kies voor de optie `Instellingen`;
  3. Tik onder het kopje ‘Startscherm’ op het schakelaartje achter `App-suggesties`. Druk op ‘Uitschakelen’ om je keuze te bevestigen.

Wanneer app-suggesties zijn uitgeschakeld, worden applicaties op de reguliere manier in de Google Now Launcher getoond. Dit betekent dat apps met de beginletter `A` of een nummer bovenaan staan. Wil je later de optie toch gebruiken, dan dien je simpelweg de beschreven stappen opnieuw te doorlopen.

Meer lezen? Check dan onze uitgebreide tippagina met meer tips & tricks!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu