QR-codes scannen met je Android-toestel

De QR-code (Quick responsive) is in 1994 ontwikkeld door het Japanse bedrijf Denso-Wave voor het tracken van onderdelen in de auto-industrie. De 2D-barcode is tot nu toe vooral in Japan populair geworden omdat het ook URL’s, bookmarks, contactinformatie, een reclameboodschap en dergelijke kan bevatten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

QR-codes scannen en gebruiken

QR Code Android PlanetDe QR-codes bevatten een directe link naar een site of applicatie in Google Play. Met een programma als Barcode Scanner zijn de codes in te lezen, waarna je de applicatie direct kunt downloaden, zonder eerst de Market te hoeven doorzoeken. Je richt de camera van je toestel op de barcode op het scherm van je (desktop)computer en start de scan. De rest gaat helemaal vanzelf.

Een QR-code komt bijvoorbeeld ook van pas wanneer je een bepaalde applicatie niet in Google play kan vinden. Scannen van de QR-code levert vaak wel het gewenste resultaat op, waardoor applicaties installeren via QR-code soms heel gemakkelijk kan zijn.

Download Barcode Scanner in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.