Android-apps uit buitenlandse Google Play Stores installeren

Gijs Ettes
6 mei 2014, 11:27
1 min leestijd
Android-apps uit buitenlandse Google Play Stores installeren

Android-apps uit buitenlandse Google Play Stores installeren is mogelijk via een vpn-verbinding, en daar zijn verschillende apps voor.

Lees verder na de advertentie.

Door een VPN-app te gebruiken, kun je de Play Store als het ware foppen door aan te geven dat je je op een andere locatie bevindt. Heel handig voor bijvoorbeeld games of apps die voorlopig nog niet door de ontwikkelaar worden uitgebracht in Nederland en België.

tunnelbear

Hierbij moet wel een kanttekening worden geplaatst: in sommige gevallen gebruikt Google je 3G/4G-verbinding om jouw locatie te bepalen, waardoor deze tip mogelijk alleen werkt als je gebruikmaakt van een Android-toestel dat alleen over een wifi-chip beschikt.

TunnelBear is een handige gratis app om een VPN-verbinding op te zetten, zodat je de Play Store kan laten geloven dat je je in de Verenigde Staten bevindt. Na het aanmaken van een account kun je direct aan de slag.

Je krijgt gratis 500MB aan data per maand om te gebruiken om anoniem te browsen, gecensureerde en geblokkeerde websites te bekijken en apps te downloaden uit buitenlandse Google Play Stores. Wil je meer data, dan kun je MB’s aanschaffen middels een in-app aankoop.

Tunnelbear biedt ook een handige widget waarmee je de VPN-verbinding snel in- en uitschakelt. Download de app via de link hieronder.

Download: Tunnelbear VPN (gratis)

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de populairste Android tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu