In 4 stappen apps uitschakelen of verwijderen in Android

Vanaf Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) is het mogelijk op bepaalde apps uit te schakelen, zodat ze niet meer in het app-overzicht te zien zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dit kan ook handig zijn als je meer geheugen of processorkracht nodig hebt; uitgeschakelde apps starten immers niet meer op. In deze tip leggen we je uit hoe je apps uitschakelt en waar je rekening mee moet houden.

Apps uitschakelen in een handomdraai

apps uitschakelenHet is om uiteenlopende redenen handig om apps die je niet gebruikt uit te schakelen of volledig te verwijderen. Veel fabrikanten en providers leveren standaard veel apps mee, maar die zijn niet allemaal even functioneel. Vooral bij goedkopere Android-toestellen is dat lastig; deze hebben immers maar beperkte opslagruimte, die in sommige gevallen niet is uit te breiden met een micro-sd-kaartje.

  1. Wil je apps uitschakelen? Ga dan naar ‘Instellingen > Apps > Alle applicaties’ en tik je op de app die je weg wilt hebben.
  2. In het overzicht dat volgt druk je eerst op ‘Nu stoppen’ en vervolgens op ‘Uitschakelen’.
  3. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de app in zijn geheel te verwijderen, als je zeker weet dat je hem niet meer nodig hebt.
  4. Het app-overzicht biedt verder de mogelijkheid om het cachegeheugen te legen of de app-gegevens te wissen. Dat laatste reset de app als het ware.

Sommige apps kunnen niet worden uitgeschakeld of verwijderd. Dit zijn apps die zodanig belangrijk zijn dat ze actief moeten blijven om je Android-toestel goed te laten werken.

→ Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de populairste Android tips!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.