In 3 stappen apps vastpinnen in Android Lollipop

Android Lollipop introduceert een groot aantal zichtbare en onzichtbare vernieuwingen, en een daarvan is de mogelijkheid om apps vast te pinnen, zodat deze niet zomaar afgesloten kunnen worden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

apps vastpinnenHet voordeel van vastgepinde apps in Android Lollipop is dat deze pas af te sluiten zijn wanneer je je toestel ontgrendelt met bijvoorbeeld een pincode. Dat is handig als je vaak per ongeluk de home- of terugknop indrukt, of als je kinderen ongestoord een spelletje wilt laten spelen op je smartphone of tablet.

Apps vastpinnen: zo doe je dat

Wil je apps vastpinnen, dan moet je eerst de functie activeren door de stappen hieronder te doorlopen.

  1. Ga naar `Instellingen > Beveiliging’;
  2. Activeer de optie ‘Een scherm vastzetten’;
  3. Ga naar het multitaskvenster en selecteer het pinnetje bij de desbetreffende app om deze vast te zetten.

De laatst geopende app toont het pinnetje, dus zorg ervoor dat als je een game wilt vastpinnen je eerst de game opstart, dan naar het multitaskvenster gaat en vervolgens op het pinnetje drukt. De game is vervolgens alleen te verlaten als je de smartphone of tablet ontgrendelt.

Het kan overigens zijn dat de menu-opties op jouw toestel met Android Lollipop iets anders heten. Op de Samsung Galaxy S6 moet je bijvoorbeeld naar ‘Instellingen > Schermvergrendeling en beveiliging > Andere beveiligingsinstellingen > Vensters vastmaken’ gaan.

Lees meer over Android Lollipop

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.