Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

In 3 stappen een Android-app draaien in de Chrome-browser

Wouter Nijsen
2 april 2015, 19:23
1 min leestijd
In 3 stappen een Android-app draaien in de Chrome-browser

Met een nieuwe Chrome-extensie is het mogelijk om Android-apps binnen de desktopversie van Chrome te draaien. Android Planet laat zien hoe je dit precies doet.

Lees verder na de advertentie.

Android-apps draaien met ARC Welder doe je zo

ARC Welder

In september vorig jaar lanceerde Google ARC, het zogenoemde ‘App Runtime for Chrome’. Hiermee kunnen ontwikkelaars hun Android-applicaties zo optimaliseren dat ze te gebruiken zijn op andere platformen, zoals Windows, Mac en  Linux. Applicaties worden met ARC omgezet naar een Chrome-app, die  vervolgens uit de Chrome Web Store gedownload kan worden.

Eerder vandaag maakte Google de Chrome-extensie ARC Welder beschikbaar, waarmee je gemakkelijk en vrij snel allerlei Android-apps gebruikt op je pc  of laptop. ARC Welder is in principe gericht op  ontwikkelaars, maar ook door normale gebruikers te installeren. Door de onderstaande drie stappen te doorlopen, weet je precies hoe je een Android-app draait in de Chrome-browser.

  1. Download en installeer de ARC Welder-extensie voor Chrome via deze link;
  2. Open de Apps-tab in Chrome en kies voor ARC Welder. Hierna dien je een apk-bestand van de app te selecteren die je wil opstarten;
  3. Vervolgens heb je de mogelijkheid om een aantal zaken aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen in welk formaat de app getoond moet worden en of je het beeld wilt draaien. Klik hierna op ‘Launch App’ om de Android-app te starten.

Houd er wel rekening mee dat ARC Welder nog niet vlekkeloos werkt. Zo draait de Chrome-extensie lang niet alle Android-apps uit Google Play en kan het voorkomen dat apk-bestanden opeens worden verwijderd.

Apps die leunen op het gebruik van meerdere veegbewegingen werken ook nog niet goed, omdat je gebonden bent aan de muis of trackpad van je pc. Vooralsnog is het dus nog even aftasten of een applicatie  voldoende functioneert.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu