Zo stel je tweestapsverificatie in met Authy

Thomas Haenen
18 augustus 2017, 17:01
2 min leestijd
Zo stel je tweestapsverificatie in met Authy

Authy is een alternatief voor Google Authenticator om tweestapsverificatie met je Android-smartphone uit te voeren. In dit artikel laten we je zien hoe de app werkt.

Lees verder na de advertentie.

Tweestapsverificatie met Authy

Doordat er veel databases met wachtwoorden op straat komen te liggen door hackers, is een account beveiligen met alleen een wachtwoord niet meer voldoende. Door tweestapsverificatie aan te zetten, maak je een account een stuk veiliger. Iemand heeft dan namelijk ook een code nodig, naast je wachtwoord, om in je account te komen.

Eén van de populairste apps om tweestapsverificatie aan te zetten is Google Authenticator. Deze app heeft één groot nadeel: als je je toestel kwijt raakt, verlies je toegang tot de codes voor je accounts. Koop je een nieuw toestel of wordt je smartphone gestolen, dan moet je al je accounts opnieuw instellen op een ander apparaat.

Met Authy heb je dit probleem niet. De tweestapsverificatie voor al je accounts kan met deze dienst worden gesynchroniseerd met je Authy-account, waardoor je alleen opnieuw hoeft in te loggen op je account. Ook kun je op deze manier op meerdere apparaten toegang krijgen tot je inlogcodes, zoals een tablet of zelfs een pc.

Zo stel je Authy in

  1. Open de Authy-app en maak een account. Hiervoor heb je alleen je telefoonnummer en je e-mailadres nodig;
  2. Geef aan of je je account per sms of per telefoongesprek wil activeren;
  3. Voer de ontvangen registratiecode in;
  4. Hierna kom je in het hoofdmenu uit, waar je je verschillende accounts kunt toevoegen.
Authy

Nadat je een account hebt toegevoegd, toont de app iedere dertig seconden een nieuwe code waarmee je in kunt loggen. Deze codes worden automatisch gegenereerd en verversen automatisch. Via de logo’s onderin het hoofdmenu kun je schakelen tussen de verschillende accounts die je hebt toegevoegd. Op de website van Authy vind je instructies voor verschillende websites en hoe je tweestapsverificatie instelt voor bijbehorende accounts.

Het fijne aan Authy is dat de app alle diensten ondersteunt die met Google Authenticator werken. Voorbeelden hiervan zijn Gmail, Twitter en Facebook, maar ook websites als Twitch, Slack en Discord. Authy biedt bovendien een pushfunctie voor websites die dit ondersteunen, waarbij je telefoon automatisch een notificatie toont als je probeert in te loggen.

Authy downloaden

Via onderstaande link is Authy gratis te downloaden voor je Android. De app draait op vrijwel iedere Android-versie en vereist maar enkele megabytes aan opslagruimte.

Download Authy in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu